Projekt: Uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovni sistem

Promotivni tekst
Projekt: Uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovni sistem
Arhiv / Ilustracija
Udruženje "Bit ću ti prijatelj" pokrenulo je projekt pod nazivom "Promocija prava na inkluzivno obrazovanje - Podrška u uključivanju djece s teškoćama u razvoju u obrazovni sistem".

“Cilj ovoga projekta je pružiti podršku djeci s teškoćama u razvoju, u uključivanje u redovni obrazovni sistem, dodjelom novčanih sredstava osnovnim i srednjim školama, za realizaciju dobrih inkluzivnih ideja. Primjer inkluzivnih ideja mogu biti: uklanjanje arhitektonskih barijera, stručno usavršavanje nastavnog kadra u posebnom radu s djecom s teškoćama u razvoju, nabavka adekvatne metodičko-didaktičke opreme koja bi u velikoj mjeri olakšala pohađanje redovne nastave djeci s teškoćama te druge inkluzivne ideje.

Da bismo realizirali ovaj projekt, potrebna nam je finansijska podrška biznis i privrednih sektora, kompanija, općina, ministarstava, fondacija... te ih ovim putem pozivamo da prepoznaju značaj ovoga projekta i pružanjem novčane podrške učestvuju u njegovoj realizaciji, namijenjen izuzetno bitnim članovima naše društvene zajednice, djeci s teškoćama u razvoju”, ističe predsjednica Skupštine Udruženja Aida Jusufović.

Javna manifestacija dodjele novčanih sredstava bit će održana 17. maja 2017. godine u 17 sati u Domu mladih, Skenderija.

Poziv za prijavu

Udruženje Bit ću ti prijatelj poziva osnovne i srednje škole da se prijave za učešće u projektu:

"Promocija prava na inkluzivno obrazovanje - Podrška u uključivanje djece s teškoćama u razvoju u obrazovni sistem". Sve škole čiju redovnu nastavu pohađaju i djeca s teškoćama u razvoju, imaju pravo da se prijave za učešće u navedenom projektu.

Prijava treba sadržavati:

- Naziv škole,

- Općinu u kojoj se škola nalazi,

- Broj djece s teškoćama u razvoju koji pohađaju redovnu nastavu,

- Prijedlog dobre inkluzivne ideje za čiju će realizaciju biti dodijeljena novčana sredstva.

Prijave slati na mail adrese: aidajusufovic77@gmail.com te udruzenjebicutiprijatelj@gmail.com

Komisija u sastavu od tri člana Udruženja, ocijenit će i izabrati najinkluzivniju ideju škole (tri škole), i dodijeliti novčana sredstva za realizaciju.

Javni poziv ostaje otvoren najdalje do 1. maja 2017. godine, a javna manifestacija dodjele novčanih sredstava bit će održana 17. maja 2017. godine u 17 sati u Domu mladih, Skenderija.

Sve dodatne informacije o projektu možete dobiti putem telefona 062/656-930 i 062/370-035. Kontakt osobe Aida Jusufović i Alma Bajramović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije