U Tuzli otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka

Radiosarajevo.ba
U Tuzli otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka
FOTO: Radiosarajevo.ba / Udruženje "Srce za djecu oboljelju od raka" nastavit će s pomaganjem
Stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka, koji se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Dječije klinike UKC Tuzla, danas je zvanično otvoren.

Inače, “roditeljski stan” predstavlja početak aktivnosti kojima će Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ nastaviti pomagati djeci i njihovim roditeljima. Ono što slijedi je pravljenje roditeljske kuće koja će biti smejštena u dvorištu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

U cilju pružanja kvalitetne brige i njege za oboljelu djecu, stan je obezbijedilo Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u saradnji sa UKC Tuzla. Ovaj prostor služit će za boravak roditelja i djece koji dolaze na liječenje iz udaljenih krajeva Tuzlanskog kantona, stoji u saopćenju Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

“Nastojimo da olakšamo djeci i roditeljima, da pružimo podršku, da budemo tu uz naše ljekare, jer znamo da je proces liječenja težak i iscrpljujući. Potreban je multidisciplinarni pristup. Svi su važni, važni su i ljekari i roditelji i Udruženje, svi smo važni da bismo na kraju imali jedno izliječeno dijete.“ – kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Roditelji, ali i djeca tokom pauze u liječenju, besplatno će moći boraviti u ovom stanu, u kojem imaju sve osnovne uslove za život. Značaj ovog  takozvanog roditeljskog stana, prepoznali su i ljekari UKC-a Tuzla.

„ Ovo će u znatnoj mjeri će olakšati boravak prije svega roditelja i djece u našoj Klinici, a prevashodno se odnosi na djecu koja su oboljela od malignih bolesti, čije je liječenje dugotrajno, znači po nekoliko mjeseci.“ – istakao je Edin Husarić, načelnik Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije