Muhamed Guhdija putuje motociklom do Norveške za djecu sa poteškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Muhamed Guhdija putuje motociklom do Norveške za djecu sa poteškoćama u razvoju
Instagram / Pristižu prve uplate

Muhamed Guhdija, poznatiji kao Muha, veliki je zaljubljenik u motocikle, a zahvaljujući toj ljubavi obišao je 29 država Europe i prešao preko 75.000 kilometara.

Ovih dana Muha se sprema za novu avanturu, putovanje u Nordkapp, najsjevernije naseljeno mjesto u Norveškoj i to u humanitarne svrhe.

Ispred njega je 25 dana putovanja i 10.000 kilometara, ovaj put, ruta kretanja je: BiH – Hrvatska – Mađarska – Slovačka – Poljska – Litvanija – Latvija – Estonija – Finska – Norveška (Nordkapp) – Švedska – Danska – Njemačka – Češka – Austrija – Slovenija – Hrvatska – BiH.
 
"Putujem već jako dugo, preko deset godina onoliko koliko mi vrijeme dozvoljava. U zadnjih par godina je to mnogo više i aktivnije zbog prirode mog posla i obaveza. Ovaj put sam odlučio da što više ljudi uključim u ovu priču i pokušam skrenuti pažnju na djecu sa poteškoćama u razvoju", rekao je Guhdija.
 
Za razliku od ranijih putovanja, u ovom putovanju mogu učestvovati svi koji žele.

"Zahvaljujući prijateljima i sponzorima (Celtic pub, Make IT Count, Cavalino, Caffe bar Selfie, Dzani Dent, Yamaha Beka Komerce) kompletni troškovi putovanja su pokriveni, ali smatram da je ovo odlična prilika da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se suočavaju roditelji djece i djeca sa poteškoćama u razvoju. Iz tog razloga odlučio sam da 10.000 kilometara, koliko predstavlja dužina puta od Sarajeva do Nordkappa, prodajem. Cijena kilometra je simbolična 1 KM. Cilj mi je da se skupi što više sredstava kako bi malo ozbiljnije podržali ovu kategoriju naših sugrađana", istakao je Guhdija.
 
Pristižu prve uplate - undefined

Instagram: Pristižu prve uplate

 
Namjenski račun za ovu priliku otvoren je kod NLB Banke
 
NLB Banka d.d. Sarajevo
 
Račun banke: 1327 3000 0000 0566
Klijent: Muhamed Guhdija
Račun klijenta: 107194886

Za uplate iz inostranstva: 
Naziv banke: NLB banka d.d. Sarajevo
Naziv klijenta: Muhamed Guhdija
SWIFT: TBTUBA22
IBAN: BA 3913 2001 0719 4916 89
POZIV NA BR: 1071 94916 
 
Dinamiku putovanja, kao i tok ove akcije možete pratiti na Facebook profilu Muha Gulle i Instagram računu Gulle adventures & 2N. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije