Meho Beton nastavlja svoju borbu: Hrabri dječak izdržao i 17. operaciju

Radiosarajevo.ba
Meho Beton nastavlja svoju borbu: Hrabri dječak izdržao i 17. operaciju
Foto: Facebook / Meho Beton izdržao 17. operaciju

Dječak Mehmed Šabić iz Gračanice, koji je zbog izuzetne hrabrosti nakon što je povrijeđen u požaru prozvan Meho Beton, nastavlja svoju borbu. 

"Operacija br. 17,narkoza br. 98 ovaj put pet sati iščekivanja borbe, raspored pločica ispred sale mi znamo napamet, a Meho zna unutar sale. Urađena lijeva strana vrata te skidanje ožiljaka sa brade, ponovo rekonstrukcija lijeve šake treći put. Bila je bez ikakve funkcije punih 17 mjeseci nadljusku bitku bije i doktor Ninković i Meho, mi i naš fizioterapeut Anadin da ruka proradi, pa smo došli na 40% sa dosadašnje dvije operacije. Nadamo se još boljoj funkciji", saopćeno je između ostalog na Facebooku.

Podsjetimo, u požaru koji se desio 2017. godine, Meho, tada trinaestogodišnjak zadobio je teške opekotine.

Iako su mu ljekari davali samo jedan posto šanse za preživljavanje, s obzirom na to da je opekotinama bilo prekriveno 65 posto tijela, dječak se stojički bori sa brojim operacijama i svim drugim izazovima kojima je bio podvrgnut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije