Humanitarna planinarska tura na vrh planine Visočica

Promotivni tekst
Humanitarna planinarska tura na vrh planine Visočica
/ Vrh Visočice na 1.736 mnv
SPV Sarajevo ponovo organizuje humanitarnu planinarsku turu na vrh Visočica 1.736 mnv, planina Visočica, dana 19.11.2016.god.

Plan polaska:

Polazak ispred Zemaljskog muzeja, Zmaja od Bosne 3, u jutro u 7:30h. Prijevoz autobusom. Učesnici su dužni da dođu na mjesto polaska bar 10 minuta ranije.
Povratak isti dan u poslijepodnevnim satima.

Predviđena je ruta: Selo Sinanovići – Vrh Visočica – Selo Sinanovići

Trajanje uspona cca 2,5 h i 2h silaska, u zavisnosti od sastava grupe. Po kondicionim i tehničkim parametrima tura spada u lake do srednje zahtjevne ture. Također, moguće je ići samo dio ture, i vratiti se u selo u pratnji vodiča.

Učesnici ture su dužni da ponesu osnovnu planinarsku opremu, presvlaku, 1l toploga čaja i 1l vode. Hrana iz vlastitog ranca. Učesnici ture su dužni da se pridržavaju planinarske etike. Svaki pojedinac preuzima odgovornost za vlastitu psiho-fizičku pripremljenost za turu.

Dokumenti: lična karta (i planinarska iskaznica).

Uplata za turu iznosi 20 KM za učesnike koji idu autobusom, 5-10 KM za učesnike koji u Sinanoviće stižu privatnim kolima.

Sva prikupljena sredstva idu za pomoć porodici Šišić iz Željeznog Polja, koji su nedavno preživjeli tešku porodičnu tragediju i žive u jako slabim materijalnim uslovima, a otac se ne može kretati zbog problema s kičmom.

Uplate možete izvršiti kod vodiča ture ili Sekretara SPV Sarajevo Huseina Šabića. Krajnji rok za prijavu je srijeda 16.11.2016. god.

Broj mjesta je ograničen.U zavisnosti od vremenskih uslova ili eventualnih nepredviđenih situacija, organizator zadržava pravo izmjene rute, vrijeme povratka i dr.
Više informacija možete dobiti preko Facebook eventa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije