Humanitarna akcija sarajevskih učenika za pomoć školi u Albaniji

Radiosarajevo.ba
Humanitarna akcija sarajevskih učenika za pomoć školi u Albaniji
Arhiv / Druga gimnazija u Sarajevu

Sarajevska Druga gimnazija je srednjoškolska ustanova sa dugom tradicijom od više od 100 godina.

Svake godine učenici i djelatnici ove škole iskazuju svoju društvenu odgovornost kroz različite aktivnosti.

Ovog decembra, Vijeće učenika Druge gimnazije iniciralo je pripremu velikog humanitarnog događaja otvorenog tipa, u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć školi Shkolla 9-vjeçare Sami Frasheri koja je srušena posljedicama nedavnih zemljotresa.

Događaj će se sastojati iz dva dijela. Prvi dio događaja bit će humanitarni bazar, u trajanju od 10h-14h. Na bazaru, posjetioci imat će priliku kupiti hranu i rukotvorine koje su izradili učenici ove škole.

U fiskulturnoj dvorani Druge gimnazije pisala se historija sarajevske pop-rock muzike. Prve igranke održavale su se upravo na tom mjestu ranih 60-tih godina, a bile su otvorene za omladinu iz cijelog grada.

Nastavljajući ovu tradiciju, drugi dio humanitarnog događaja bit će i igranka, sa živim nastupima sjajnih mladih autora i izvođača - Kontrapunkt bend, nagrađivana mlada soul pjevačica Amina Bilalbegović, mladi lokalni reper Din Hodžić - Shizi, reper Nyca (ovogodišnji pobjednik državne RedBull Raplike), kao i FMJAM-ov DJ Merakoon (Feđa Šolak).

Događaj je otvorenog karaktera i pozivaju se svi srednjoškolci da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi. Cijela ulaznice je 5 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije