HKO "Kruh sv. Ante" obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

Radiosarajevo.ba
HKO "Kruh sv. Ante" obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva
Foto: HKO Kruh sv. Ante / Međunarodni dan borbe protiv siromaštva
Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. oktobar Svjetskim danom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Cilj obilježavanja tog dana je promocija svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svijetu, ali i o ozbiljnim razmjerama socijalne isključenosti koja utječe na siromaštvo.

Kao i uvijek tako i na današnji dan borbe protiv siromaštva, Kruh sv. Ante je pokušao na simboličan način svim svojim korisnicima pučke kuhinje dati na znanje da postoji neko ko brine za njih i svo svoje djelovanje usmjerava u tome pravcu.

"Uz obrok koji svakodnevno pripremamo svojim korisnicima, danas smo uz pomoć Mennonite Central Committee-a (MCC), naših dugogodišnjih donatora, svojim korisnicima osigurali po jednu deku na poklon. Zahvaljujući firmi Podravka korisnici su dobili i pakiranje Grissini pizza štapića. Za korisnike naše kuhinje u Varešu smo uz pomoć tvrtke MPM osigurali i 90 pakiranja štrudle i 90 krofni.

Ovim putem zahvaljujemo firmama MPM i Podravka koje su se odazvale na naš poziv na dobročinstvo i zajednički s nama upotpunile topli obrok korisnika pučke kuhinje.

Na ovaj način smo zajednički obuhvatili naše korisnike i ovaj dan za njih zasigurno učinili ljepšim i radosnijim. U svijetu se samo jedan dan obilježava kao dan siromaštva. Međutim naša misija je da se svakodnevno brinemo i borimo za sve one koji su u stanju potrebe i ovim putem vas pozivamo da budete slobodni svaki dan se sjetiti onih kojima je pomoć drugih potrebna i da učinite neko dobro djelo", poručio je Fra Joso Oršolić, direktor HKO Kruh sv. Ante.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije