Ema ima 5 godina i treba vašu pomoć: Pomozite joj da prohoda i progovori

Radiosarajevo.ba
Ema ima 5 godina i treba vašu pomoć: Pomozite joj da prohoda i progovori
Foto: Facebook / Ema Isić

Ema Isić je djevojčica od 5 godina koja ima hipotona oštećenja na desnoj strani mozga koja su rezultirala cerebralnom paralizom, epilepsijom, hipotrofijom, kvadriplegijom, neuhranjenošću, usporenom i disharmoničnom razvoju.

Rođena je u 33. sedmici trudnoće. Krivicom i nepažnjom doktora, rodila se ranije i pri porodu ostala bez kisika. Od rođenja se bori za svoj život. Nije mogla sisati i hranjena je na špricu. Hrana se konstantno vraćala u nos, tako da se morala na dan stotinama puta aspirirati da se ne bi ugušila. Do skoro 3. godine njenog života, Ema nije mogla progutati samostalno ni kap vode. Stalno se zakašljavala i gušila. Bila je jedna nepomična biljka. Jedino što je mogla micati su njene vesele okice.

Doktori su rekli da će tako i zauvijek ostati nepomična, ali je Ema bila i ostala željna života tako da su njihove prognoze pale u vodu. Ema je sada jedna divna nasmijana djevojčica puna ljubavi koja treba vašu pomoć. Ona želi samostalno koračati, želi se igrati i trčati sa dječicom, želi pričati.. Od marta ove godine Ema se sa majkom Dinom preselila u Fojnicu radi njene rehabilitacije. Od tada Ema jako lijepo napreduje u svim aspektima. Još uvijek vježba da napravi svoje prve samostalne korake i da izgovori svoje prve riječi.

Ema trenutno tri puta sedmično ima profesionalne fizikalne terapije koje koštaju 30 KM, dok tretmani kod logopeda koštaju 25 KM. 

Usprkos svim dijagnozama Ema vidno napreduje na svim poljima, no i dalje joj je potrebna pomoć kako bi došla do svog cilja.

Pozivom na broj 090/292-044 BH Telecom operatera donirate 3 KM za pomoć pri njenom liječenju, a za svaku veću donaciju možete se javiti na Facebook grupu Ema i prijatelji velikog srca.

Paypal: dinakon@hotmail.com

Uplate iz BiH -Ema Isić ,Zaulica 13, Sarajevo
broj ziro racuna 3060372879020140 
ADDICO BANK

Uplate iz inostranstva-Dina Isić,Zaulica 13,Sarajevo
devizni BA39102839150400987
Swift cod UBKSBA22
IBAN: BA391028391500400987
UNION BANK

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije