Dostava knjiga bolesnim i slijepim korisnicima koji žive sami u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dostava knjiga bolesnim i slijepim korisnicima koji žive sami u Sarajevu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u BiH

Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini je jedinstvena institucija kulture u Bosni i Hercegovini, koja slijepim i slabovidnim korisnicima obezbjeđuje bibliotečku građu u njima dostupnim tehnikama (Brajevo pismo, audio i digitalna tehnika i uvećani tisak).

Biblioteka je takođe jedinstvena po tome što svojim slijepim korisnicima, samcima, starim i bolesnim u Kantonu Sarajevo, besplatno dostavlja knjige na kućnu adresu.

Na promociji se prvi obratio direktor Biblioteke Sakib Pleh i naglasio da je ovo najhumaniji projekat koji jako veseli naše korisnike ove vrste usluga.

Istakao je da niti jedna biblioteka u regionu nema ovakve vrste usluga.

Zahvalio se BH Pošti d.o.o. kao društveno-odgovornoj kompaniji koja i ove godine finansijski podržava, sa 2.000,00 KM ovaj važan projekat te ujedno pozvao i ostale kompanije koje sebe smatraju društveno-odgovornim da se uključe i pomognu u budućnosti realizaciju i nastavak ovog projekta.

Pored direktora medijima su se predstavili korisnici koji izravno dobijaju knjige na kućne adrese i to: Bošnjak Luca, Zolota Fata i Mahmutović Fikret. 

Jednoglasno su istakli da je njima ovaj projekat od životne važnosti, da su jako zahvalni Biblioteci koja im to omogućava i da javno izjavljuju kako je njima Biblioteka najznačajnija institucija u BiH, a ujedno su apelovali na organe vlasti da finansijski pruže bolje uslove za rad ove Biblioteke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije