Besplatne usluge za porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Besplatne usluge za porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju
Servis centar "Dajte nam šansu - Zvjezdice" i u naredom će periodu osigurati besplatne usluge za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju na području cijele banjalučke regije.

Za nastavak rada Centra koji kroz svoje aktivnosti i rad nastoji poboljšati kvalitet života porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, USAID-ov Program podrške
marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) osigurao je više od 70.000 konvertibilnih maraka.

Ugovor o dodjeli sredstava koji će osigurati realizaciju aktivnosti Centra u naredne dvije godine, potpisat će direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić i direktorica Servis centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice” Željka Perišić Trubajić.

Ugovor će biti potpisan u utorak, 31. oktobar 2017. godine u prostorijama Servis centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice" u ulici Đure Đakovića 10-12 u Banjoj Luci u 11 sati.

Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice" nudi besplatne usluge cijeloj porodici, uključujući roditelje, staratelje i njegovatelje osoba sa invaliditetom, bez obzira na njihov uzrast i stepen invaliditeta.

Djeci s poteškoćama u razvoju u ovoj ustanovi omogućen je boravak do četiri sata dnevno, pomoć logopeda, defektologa, psihologa, medicinske sestre i socijalnog radnika, a porodicama neophodna psihološku podrška.

USAID/PPMG podržava i rad Servis centara u Sarajevu, Foči i Tuzli, koji se bore za dostojanstveniji život porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Program je do sada inicirao osnivanje pet Servis centara u Bosni i Hercegovini, a nastavlja sa pružanjem podrške u radu, te uvođenju centara u sistem koji će im osigurati i podršku države i institucija u njihovom radu.

Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu-Zvjezdice" otvoren je u septembru 2015. godine na inicijativu USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama, a njegove usluge koristi više od 100 porodica iz cijele banjalučke regije.

Rad Servis centra podržava i Grad Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije