Asmir Begović postao ambasador osoba s poteškoćama u razvoju

Anadolija
Asmir Begović postao ambasador osoba s poteškoćama u razvoju
Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović postao je novi ambasador Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade "Parallel".

Begović je odranije poznat po svom humanitarnom radu putem svoje fondacije "The Asmir Begović Foundation".

Na zvaničnoj stranici Prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade "Parallel" podsjetili su da Asmir "pomaže izgradnju i obnovu sportskih i objekata za rekreaciju u Engleskoj i BiH, te da se uvijek rado odazove raznim humanitarnim akcijama i nenametljivo ispunjava dječije snove."

"Još jednom je pokazao da je čovjek velikog srca te se pridružio našem timu u ulozi ambasadora", poručili su iz Specijalne olimpijade "Parallel".

Prihvatanjem uloge ambasadora, pridružio se Elviru Boliću, Amelu Tuki, Igoru Emkiću, Robertu Soldiću i Mirsadu Bektiću, koji su ranije predstavljeni.

Specijalna olimpijada se ove godine održava u periodu od 7. do 12. maja, a njen cilj je uključivanje osoba sa poteškoćama u razvoju u svakodnevne društvene aktivnosti, kao i borba za njihova prava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije