Zubomobil: Šarena stomatološka ordinacija je krenula na jesenji put

L. K.
Zubomobil: Šarena stomatološka ordinacija je krenula na jesenji put
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Program prevencije i edukacije o oralnom zdravlju osnovnoškolaca u BiH - Zubomobil u Sarajevu

Zubomobil, već svima poznata šarena i vesela, pokretna stomatološka ordinacija, kreće na svoje jesenje putovanje po školama i trgovima i ove godine, četvrti put zaredom.

U protekle tri godine je vrijedna ekipa Zubomobila, u sklopu ovog projekta, napravila preventivne preglede dentalne higijene i održali edukativne radionice o važnosti prevencije zubnog zdravlja za čak 37.000 djevojčica i dječaka širom Bosne i Hercegovine. Krenuli su danas na svoj put od Sarajeva - ispred SCC-a gdje su uz pregled zuba mališana, pripremili zabavu za njih i pregršt poklona.

Koordinatorica ovog interesantnog projekta – Najra Krvavac je za Radiosarajevo.ba rekla da se već četvrti put uz Zubomobil druže s djecom:

„Zubomobil je društveno-odgovorni projekat koji je pokrenuo Orbit. Ovo je samo nastavak, nije više ni predstavljanje, možemo reći da je ovo zabava za naše mališane i njihove roditelje i staratelje. Zubomobil je do danas napravio 37.000 pregleda sa isto toliko mališana koji su sjedili u stomatološkoj stolici. Mobilna stomatološka ordinacija je opremljena kao bilo koja druga ordinacija, putuje po gradovima, trgovima, školama.“

Program prevencije i edukacije o oralnom zdravlju osnovnoškolaca u BiH - Zubomobil u Sarajevu  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Najra Krvavac, koordinatorica projekta

Misija Zubomobila je podizanje svijesti o prevenciji i važnosti oralnog zdravlja naročito kod djece školske i predškolske dobi.

Ekipa Zubomobila se idućih dana druži s djecom u Mostaru i Banja Luci. Mališani u Banjoj Luci mogu šareni Zubomobil očekivati u subotu, 15. septembra u 16 sati ispred Narodnog pozorišta, a u Mostaru u nedjelju u 16 ispred Mepas Malla.

Zubomobil je zabava koju ne želite propustiti. Putanju mu možete pratiti na Facebook stranici Orbit BiH ili na službenoj web-stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije