Znate li koje je naposjećenije mjesto u našoj zemlji?

Radiosarajevo.ba
Znate li koje je naposjećenije mjesto u našoj zemlji?
Helifilm / Ljepote BiH: Hutovo Blato
Znate li koje je naposjećenije mjesto u našoj zemlji? Broji milione posjetilaca svake godine? 

Crnokrile prutke, veliki pozviždači, crnorepe muljače, pršljivci i mnoge druge vrste svake godine dolaze u našu zemlju. Odmaraju se u savršenim prostranstvima jedinstvene močvare u Evropi – Hutovom blatu, pišu iz CHwB-a.

Bosna i Hercegovina je jedna od najbogatijih zemalja po svojoj bioraznolikosti u Evropi. Hutovo blato, Bardača i Livanjsko polje tri su močvare od međunarodnog značaja u našoj zemlji.

Tri međunarodno zaštićene močvare u Bosni i Hercegovini koje štiti Ramsarska konvencija – Livanjsko polje, Hutovo blato i Bardača, područja su koja su u posljednjih 20 godina značajno degradirana zbog loših praksi korištenja i upravljanja, nepoštivanja vladavine prava te domaćih i međunarodno preuzetih obaveza.

Drugog februara obilježio se Svjetski dan močvara. 

Svratite u Hutovo blato, i uvjerite se zbog čega je naposjećenije mjesto u našoj zemlji (i šire). Doprinesite zaštiti prirodnog naslijeđa i bioraznolikosti:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije