"Zetra je potencijalna ekološka katastrofa za građane BiH, pa i šire!"

Radiosarajevo.ba
"Zetra je potencijalna ekološka katastrofa za građane BiH, pa i šire!"
Foto: Radiosarajevo.ba / Zetra

Oprema stara više decenija, u koju ranije uprave nisu investirale, prijeti da od Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu nastane ekološka katastrofa razmjera širih od Bosne i Hercegovine i pokušavamo te probleme čim prije riješiti, kao i ostale na koje su mnogi žmirili.

Ovo za Al Jazeeru kaže Kenan Magoda, direktor Komunalnog javnog preduzeća ZOI 84 koji je na ovoj poziciji od kraja juna.

ZOI 84 upravlja dvoranom Zetra, a Magoda, između ostalog, otkriva:

"Istina je da u dvorani imamo problema sa dotrajalom opremom koja je više decenija stara. U slučaju da se to desi neka havarija, imali bi ekološku krizu velikih razmjera. O tome niko nije pričao nadajući se kako se to u njihovom mandatu neće desiti.

Sada ćemo raditi kako da izmjestimo, saniramo, jer pričamo o životu i smrti, ekološkim katastrofama i sigurnosti građana BiH, pa i šire. Ako se to desi, bile bi tektonske promjene za mnoge.

O Zetri, uopćeno, dodaje i sljedeće:

"Problem Kantona Sarajevo, koliko sam shvatio u razgovoru sa kolegama, jeste što sport izumire. Nekad je bilo u Sarajevu nekoliko košarkaških klubova, ostao je jedan klub. Rukomet – bilo nekoliko klubova, sada Bosna samo u drugoj ligi, u odbojci jedan klub preživljava. Rad se zasniva na borilačkim sportovima, ritmička gimnastika te neki zanemarivi termini tenisa. Moramo naći rješenje šta uraditi, ponuditi dvoranu školama, ambasadama."

I reprezentacije su otišle iz Zetre, novinarsko je pitanje na koje je Magoda odgovorio ovako:

"Tako je, a zamislite ovaj paradoks. U Zetri nema displej za prikazivanje rezultata, vremena takmičenja. Bivša uprava nije kupila displej za Zetru, ali je kupila za Bjelašnicu gdje displeji ne rade…"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije