Zenica slavila trčanje: U sjajnoj atmosferi održan Zenički noćni cener

Radiosarajevo.ba
Zenica slavila trčanje: U sjajnoj atmosferi održan Zenički noćni cener
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Na Drugom zeničkom ceneru nastupilo više od 600 učesnika u sjajnoj atmosferi u Zenici

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici u fantastičnoj atmosferi održana je utrka “Drugi zenički noćni cener“. 

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Lucia Kimani, drugo mjesto zauzela je Alma Hrnjić, dok je treća bila Jelena Kosić. Četvrto mjesto zauzela je Amela Trožić.

Osman Junuzović pobijedio je u muškoj kategoriji, drugi je na muško postolje bio Belmin Mrkanović, a treć Srđan Samardžić, dok je četvrti istrčao Mlađen Samardžić.

Najbraži Zeničanin bio je Faris Kobilica, dok je najbrža Zeničanka Amna Subašić.

I portal Radiosarajevo.ba  je imao svoju predstavnicu na trci, urednicu i projekt managericu Vesnu Andree Zaimović, koja se plasirala u prvih trideset u ženskoj konkurenciji. 

Grad Zenica je još prošle godine potvrdio da zaslužuje jednu ovakvu manifestaciju i da je, kao i što je očekivano, ova manifestacija ii ove godine imala odličan odziv. Posebno su bili divni navijači koj isu pratili utrku i bodrili takmičare. 

Radi se o utrci od 10 kilometara kroz centar Zenice, a ranije je ovaj grad na Bosni imao polumaratonsku utrku.

„Drugi zenički noćni cener“ privukao je ove godine 600 učesnika, a od toga ih je bilo 250 iz same Zenice. S ovim brojem organizatori su više nego zadovoljni, jer su ispunili cilj – da imaju duplo više trkača iz Zenice nego na „Prvom zeničkom noćnom ceneru“.

Organizacija na najvišem nivou, navijači, građani Zenice, duž cijele staze bodrili su trkače. Stekli smo utisak da su svi izašli da navijaju - od djece do penzionera.

Na Drugom zeničkom ceneru nastupilo više od 600 učesnika u sjajnoj atmosferi u Zenici - undefined

Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba: Na Drugom zeničkom ceneru nastupilo više od 600 učesnika u sjajnoj atmosferi u Zenici

Ovakva utrka u Zenici je svakako svojevrsno osvježenje za bh. trkačku scenu, a u najvećem gradu u Zeničko-dobojskom kantonu još od jutros vlada prava sportska atmosfera.

Ranije su, tokom dana u Zenici, Amel Tuka, Abedin Mujezinović i Armin Gazić, trojica vrhunskih sportista iz Zenice, bili sudionici razgovora ‘Kafa sa’, kojim je u Zenici započeo današnji praznik trčanja - Zenički cener.

Ja hoću, ja mogu i ja to želim: Tuka, Mujezinović i Gazić o motivaciji

Prije glavne utrke kroz Zenicu, održana su takmičenja za mališane, a glavni Zenički cener otvorili su Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kao i jedan od naših najboljih sportista Amel Tuka.

Podsjetimo, u Prvom zeničnom noćnom ceneru pobjednici su bili Ana Subotić u ženskoj i Srđan Samardžić u muškoj konkurenciji.

Pogledajte kako je fantatično bilo u Zenici: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije