Želite studirati u Italiji? Posjetite sajam italijanskih univerziteta i donesite odluku

Radiosarajevo.ba
Želite studirati u Italiji? Posjetite sajam italijanskih univerziteta i donesite odluku
Foto: Ambasada Italije / Ambasada Italije u subotu na Filozofskom fakultetu će održati prvi sajam italijanskih Univerziteta u BiH

Ambasada Italije u Sarajevu u subotu, 9. marta, od 10 do 16 sati, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održat će prvi sajam italijanskih Univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Ovaj događaj organizira udruženje Via Academica zajedno s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini i fondacijom Mozaik i omogućit će bosanskohercegovačkim srednjoškolcima i studentima, zainteresiranim za nastavak svog obrazovanja u Italiji, da se upoznaju s nastavnim programima nekih od najprestižnijih italijanskih univerziteta, na kojima se nastava izvodi na engleskom i na italijanskom jeziku.

Sajam je odgovor na sve veći broj studenata koji se obraćaju ambasadi sa zahtjevima za informacije o mogućnostima studiranja u Italiji i upisu na italijanske univerzitete.

U tu svrhu, tokom ovog odgađaja, osim štanda na kojem će zainteresirani dobiti promotivne materijale i razgovarati sa predstavnicima univerziteta, svaki od univerziteta će imati na raspolaganju dvadesetak minuta za predstavljanje svoje ponude, detalja o upisu, raznih pogodnosti u vezi sa studiranjem i stipendija.

Nicola Minasi  prilikom gostovanja na Radiju Sarajevo - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Nicola Minasi  prilikom gostovanja na Radiju Sarajevo

U 12 sati, ambasador Italije Nicola Minasi, odgovorne osobe Via Academice i predstavnici Univerziteta u Sarajevu pozdravit će prisutne, a svi predstavnici medija su pozvani da prisustvuju ovom događaju.

Univerziteti koji će učestvovati na Prvom sajmu italijanskih univerziteta su: Università Cattolica del Sacro iz Milana, Politecnico iz Milana, Libera Università di Lingue e Comunicazione (IULM) iz Milana, Ca’ Foscari iz Venecije, Business and Hotel Management School iz Lucerna (koja će predstaviti odsjeke koje nudi u Italiji), Università Politecnica della Marche iz Ankone, LUISS iz Rima, Università di Tor Vegata iz Rima, Swiss School of Management iz Rima, Istituto Marangoni iz Milana, Università degli Studi iz Padove i Rome School of Business (informativni materijali posljednja tri univerziteta nalazit će se na štandu organizatora, društva Via Academica).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije