Završeni radovi na zgradi vrtića u Srebrenici

AA
Završeni radovi na zgradi vrtića u Srebrenici
U Srebrenici je danas nadležna komisija obavila tehnički prijem izvedenih radova na objektu novog vrtića. Svi unutrašnji i vanjski radovi, kao i uređenje dvorišta, su završeni i prema riječima izvođača radova vrtić je spreman za useljenje.

"Ovo je jedan od najljepših poklona za djecu Srebrenice u 2018. godini. Pokazala se briga za našu djecu. Danas je izvršen tehnički prijem nadležne komisije i sve je spremno. Jako smo zadovoljni novim vrtićem. Kapacitet je 150 djece i više nećemo imati liste čekanja, tako da ni mi nećemo imati više problema da ne možemo primiti neko dijete zbog manjka kapaciteta", kaže Mirela Hodžić, direktorica vrtića Poletarac. 

Dalibor Škiljević, šef gradilišta i predstavnik izvođača radova, kaže da je izvođač radova sve svoje obaveze izvršio i da je zgrada novog vrtića u potpunosti završena. 

"U posljednjih mjesec dana je bilo opremanje objekta. Komisija Opštine Srebrenica je danas izašla na teren, i obavila svoj posao. Mi smo spremni da predamo ključeve objekta i što se nas tiče objekat je spreman za useljavanje i da služi svrsi zbog koje je i izgrađen", kaže Škiljević. 

Zgradu vrtića u Srebrenici, kao i rekonstrukciju glavne saobraćajnice, finansirala je Vlada Srbije.

Prema informacijama iz Općine Srebrenica, zvanično otvaranje novog vrtića u Srebrenici bit će na proljeće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije