Sarajevska slatka čarolija oduševila Roberta De Nira

Radiosarajevo.ba
Sarajevska slatka čarolija oduševila Roberta De Nira
FOTO: Aida Redžepagić / Gabriela Ključe
Za vrijeme posjete glavnom bh. gradu i Sarajevo film festivalu, Robert De Niro imao je priliku kušati savršeno pripremljenu tortu bez glutena Gabriele Ključe.

Riječ je o već dobro poznatoj umjetnici za slatko-slane delicije i vlasnici prvog gastrobloga u Bosni i Hercegovini „Kod Gabriele“. Njeno kreativno i jedinstveno poigravanje okusima razigrava maštu svih onih koji samo jednom probaju njene slastice.

Gabrielinu gastro priču krase savršenstvo ukusa, estetski dojam i prepoznatljiva pedantnost i perfekcionizam. U torti pripremanoj posebno za Roberta De Nira utkan je spoj mediteranskih okusa kroz najbolje sorte maslinovog ulja i tradicionalnih okusa visokokvalitetne čokolade što ovoj torti daju status istinskog remek-djela na tanjiru kao čaroliju okusa i za najzahtjevnija nepca.

Koliko se slavnom glumcu svidjela torta dokazuje i poziv direkciji SFF-a za recept torte koju je jeo tokom boravka u Sarajevu, rekla je za Radiosarajevo.ba Gabriela Ključe.  

Nije nepoznanica da su Gabrieline spretne ruke pripremale delicije i Pavlovu tortu za Svetog Oca tokom njegove prošlogodišnje posjete našem gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije