Zaimović: Budimo uvijek graditelji, a nikad rušitelji

Radiosarajevo.ba
Zaimović: Budimo uvijek graditelji, a nikad rušitelji
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ceremonija otvaranja Aladža džamije

Dr. Senaid Zaimović, direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice kazao je danas na otvaranju da je ovo historijski dan za BiH, jer je Aladža džamija simbol pobjede BiH.

"Ona će kao i stoljećima prije nas biti simbol BiH. Aladži su se divili brojni svjetski putnici i važne ličnosti. Evlija Čelebija je pisao da je putovao po cijelom svijetu ali da nije vidio ovakve ljepote. Duže od dva destljeća kasnije, ova generacija predvođena reis u lemom, imala je amanet da je ponovo izgradimo", poručio je Zaimović i dodao:

"Aladža džamije će vječito živjeti baš kako je i glavni majstor rekao. Presretan sam i prezadovoljan što sam imao priliku učestvovati u ovako velikom i važnom projeku. Zahvaljujem se svima koji su odvojili dio svog imetka i pomogli da Aladža ponovo zablista".

"Na kraju, dozvolimo sebi ali i drugima da se poput Evlije Čelebije divimo uživamo u ljepotama Alažde i grada Foče, budimo uvijek graditelji, a nikada rušitelji", zaključio je Zaimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije