Za sve koji vole prirodu i planine: Volontirajte na najvećoj trail utrci u BiH

Radiosarajevo.ba
Za sve koji vole prirodu i planine: Volontirajte na najvećoj trail utrci u BiH
/ Ekipa Vučkjo Traila poziva volontere da im se pridruže
Vučko Trail, naziv je međunarodne utrke koja će biti održana 1. jula na planinama Bjelašnici i Visočici. Utrku organizira Planinarsko društvo Željezničar.

Vučko Trail je trčanje po prirodi po označenoj stazi, a ove godine planirane su tri utrke, i to jedna od 13 km, druga 36 km i treća 65 km. Ova trka je izazov, izlazak u prirodu, nešto novo, nešto kvalitetno, poručuju organizatori.

S obzirom da se datum utrke bliži (subota 1. juli), organizatorima je potrebla pomoć volontera,  kako bi ova najveća trail utrka u BIH bila što bolja.

Pomoć je potrebna u dva segmenta i to:

  • Logističke pripreme u toku mjeseca juna (priprema startnih paketa, pravljenje markacija, markiranje staza)
  • Pomoć na dan održavanja trke (rad na okrijepnim stanicama, kontrola trkača, skidanje markacija)

Sami možete birati koji segment Vam je interesantan i koliko vremena možete izdvojiti.

Za sve volontere će biti obezbjeđen prevoz, hrana, smještaj, dobra zabava te prigodan poklon kao znak zahvalnosti na njihovom angažmanu.

Sastanak sa zainteresiranim volonterima je u utorak 13. 6. 2017. godine od 19:30 sati, u prostorijama PD Željezničar (ulica Ključka 2, u neposrednoj blizini Kina Bosna u Sarajevu). Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila pdzeljeznicar@gmail.com zatim nase Facebook stranice ili Facebook stranice PD Željezničar ili na neki od telefona navedenih na web stranici Vučko Trail 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije