Waste is Taste: Modne kreacije napravljene od nerazgradivog otpada

Radiosarajevo.ba
Waste is Taste: Modne kreacije napravljene od nerazgradivog otpada
U četvrtak će u Historijskom muzeju u Sarajevu u 19 sati biti otvorena izložba Waste is Taste programa, na kojoj će se predstaviti radovi ovogodišnjih učesnica.

Na izložbi ćete imati priliku saznati šta sve mladi dizajneri mogu proizvesti kreativnom reciklažom od nerazgradivog otpada.

Moći ćete pogledati modne kreacije Maje Modrijan iz Slovenije, Laile Mušić iz Bihaća, i rad učenica Adne Brkić i Nedžmine Čomor koje će predstaviti Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevu.

Na izložbi će biti predstavljen i nakit od recikliranih materijala Grozdane Bradvice iz Čapljine i Sanje Lazar iz Sarajeva.

Učesnicama koje su izradile odjevne predmete će biti uručene nagrade-skulpture koje je uradila Dalila Manso, akademska skulptorica iz Sarajeva, a prvo mjesto će nagraditi partner projekta Courtyard by Marriott, Sarajevo.

Nakon izložbe bit će upriličen koktel sa live actom DrumJay-a, na Waste is Taste bubnjevima koji su dizajnirani od starih odbačenih predmeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije