Vrijedni volonteri u akciji "Let's Do It" čiste Bosnu i Hercegovinu

Radiosarajevo.ba
Vrijedni volonteri u akciji "Let's Do It" čiste Bosnu i Hercegovinu
Brojni volonteri okupili su se danas u akciji "Let's Do It  - očistimo zemlju za jedan dan", a čistili su ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

Koordinator akcije „Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan“ Junuz Elkaz kaže da je danas realizirana šesta volonterska akcija „Let's Do It  - očistimo zemlju za 1 dan“, a daje nadu za bolju i svjetliju budućnost svih građana u BiH.

"Na našim akcijama odziv volontera je veliki, iz godine u godinu. Oni su stvarni pokazatelj da volonterizam itekako ima smisla. Također, komunalna preduzeća i lokalne vlasti su pružile značajnu podršku", kazao je.

Ističe da je od 22. aprila - Dana planete Zemlje do danas akcija provedena u više od 70 općina i gradova, a hiljade volontera su očistile stotine tona otpada.

Ovogodišnju akciju podržali su Eko život d.o.o., Konzum, UN volonteri, UNDP, Sarajevski Kiseljak, Almy d.o.o., Podravka i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao „Let's Do It“ projekat.

Odvojeno prikupljanje otpada tokom akcije realizirano je suradnji s ovlaštenim BH operaterom sistema za upravljanje ambalažom Eko život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije