Vraćanje sjaja sarajevskoj pop-rock sceni

Radiosarajevo.ba
Vraćanje sjaja sarajevskoj pop-rock sceni

U Općini Centar Sarajevo je u ponedjeljak, 12. februara 2018. godine upriličeno potpisivanje ugovora o saradnji na projektu ''Pop Rock Centar 2018.'' – kulturno muzičkoj manifestaciji koja ima za cilj promociju i očuvanje te unapređenje naslijeđa muzičke pop rock scene u Sarajevu i BiH.

Općina Centar, na čelu s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, je kao odgovorna lokalna zajednica prepoznala značaj ovog projekta i njegovu realizaciju podržala sa 70.000 konvertibilnih maraka.

Ugovor o saradnji, za koji je saglasnost potpisao općinski načelnik Ajnadžić, potpisali su Senad Bostandžić, direktor Centra kulture i mladih (javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar), Dženita Metanović-Hamamdžić, predstavnica Udruženja muzičkih aktivnosti Art Forum i Elvir Švrakić, direktor Hayat d.o.o.

Prema odredbama ugovora, u ovoj godini će manifestacija Pop Rock Centar biti revijalno-promotivnog karaktera i bit će održana 5. aprila u Domu mladih na Skenderiji, uz obavezu da u narednim godinama preraste u regionalni pop rock festival.

Ismeta Dervoz, koja je zajedno sa Zlatanom Fazlićem i Almom Švrakić autor ideje za održavanje pop rock festivala, je ovom prilikom uputila riječi zahvalnosti načelniku Općine Centar za svesrdnu podršku.

"Ova ideja postoji već nekoliko godina, ali bez podrške institucija i sistema do sada nije mogla biti realizirana. Zahvaljujemo načelniku Ajnadžiću koji je prepoznao važnost ovog projekta, prvenstveno za nadarene mlade ljude koji čekaju šansu da iskažu svoje muzičke talente, a ujedno ćemo tako u narednim godinama dobiti dobru bazu za afirmaciju nasljednika Indexa, Bijelog dugmeta, Teške industrije...", kazala je Ismeta Dervoz.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja ugovora iskazao zadovoljstvo što je Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica važan dio ove pop rock priče.

"Siguran sam da svi zajedno možemo uspješno odgovoriti ovom izazovu i ujedno pozivam i sve druge da se pridruže. Sretan sam što je i ovaj projekt, uz ''365 sport plus'' – na koji sam posebno ponosan, namijenjen mladim ljudima, uz dobre i kvalitetne sadržaje u urbanom prostoru u budućoj europskoj općini Centar i europskoj Bosni i Hercegovini", istaknuo je Ajnadžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije