Visoko: Adnan Mević, šestmilijarditi stanovnik Zemlje proslavio punoljetstvo

E. H.
Visoko: Adnan Mević, šestmilijarditi stanovnik Zemlje proslavio punoljetstvo
Prije tačno 18 godina Bosna i Hercegovina počašćena je posebnim priznanjem, nakon rođenja Adnana Mevića, kojem je dodijeljen poseban status, jer je Adnan tada proglašen šestmilijarditim stanovnikom.

Adnan, kojem je tadašnji generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Annan ukazao posebnu čast dodijelivši mu ovu svjetski važnu titulu, danas je napunio 18 godina, te je na poseban način proslavio svoje punoljetstvo.

"Sjajan je osjećaj napuniti 18 godina i biti punoljetna osoba. Sada nema nikakvi prepreka ispred mene, ja sam prezadovoljan i ovaj dan mi je jedan od najdražih u životu", kazao je Adnan za Radiosarajevo.ba.

Inače, Adnan je rođen 12. oktobra 1999. godine u sarajevskom Kliničkom centru, te je ovaj dan u njegovom životu uvijek bio poseban, jer se na taj dan cijeli svijet prisjeća dječaka koji je upotpunio svjetsku populaciju na šest milijardi

Danas je Adnan, slavni dječak koji nosi ime bivšeg generalnog sekretara UN-a, odrasla osoba potpuno svjesna svojih zadataka, te s velikim uspjehom pohađa Srednju ekonomsku školu u Srednjoškolskom centru "Hazim Šabanović" u Visokom. Najviše mu je, kako ističe, žao što bez oca Jesenka proslavlja već peti rođendan, ali se nada kako mu budućnost donosi mnogo lijepih stvari.

Istaknuo je i kako mu se do sada ispunio veliki broj želja, a i najveća da upozna Cristiana Ronalda, svog idola, i to u prostorijama Real Madrida gdje je boravio prošle godine.

Kao i ranijih godina njegovom rođendanu prisustvovala je delegacija Grada Sarajevo, pa je tako danas u njegov stan sa rođendanskom tortom stigla delegacija na čelu s  pomoćnicom gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport Aminom Deljković i stručnim savjetnikom za obrazovanje u Gradskoj upravi Grada Sarajevo Nedžadom Fazlijom.

Oni su svojom posjetom još jednom uveličali postojanje dječaka koji je u teškim trenucima proslavio našu državu, a donijeli su mu i poseban poklon saopćivši mu da će od sada dobijati veću stipendiju, kako to i zaslužuje, dok god bude pohađao školu.

"Moj savjet svim mojim vršnjacima, ali i svim mladim ljudima u BiH jeste da budu uporni i da se samo upornost isplati. Ja to svake godine poručim i mislim da je to jedini recept za uspjeh", zaključio je Adnan, vidno radostan zbog ovog svečanog dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije