Više od hiljadu djece steklo zvanje "Mali ambasador Sarajeva"

Radiosarajevo.ba
Više od hiljadu djece steklo zvanje "Mali ambasador Sarajeva"
Foto: Insider / Mali ambaadori Sarajeva

Turistička agencija Insider organizovala je u nedjelju, 5. maja, svečanu dodjelu diploma i ugodno druženje za "Male ambasadore Sarajeva".

U organizaciji turističkih agencija Insider, u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Općinom Stari Grad, naši najmlađi sugrađani su imali posebnu priliku da bolje upoznaju svoj grad.

Kroz stručno vođeni, besplatni obilazak grada, djeca su dobila priliku da na jedan poseban način upoznaju Sarajevo i da kroz igru i zabavu nauče nešto novo.

"Ponosni smo da je ovako veliki broj učestvovao u samom projektu i da ste došli da uveličite ovu svečanost koja je za nas u Insideru, kao organizatoru projekta, istinska radost i satisfakcija. Iznimno smo ponosni na činjenicu da su cilj i vrijednosti ovog projekta prepoznati, i tim više dugujemo zahvalnost svim mamama, tatama, učenicima i nastavnicima koji su po kiši i snijegu pratili svoje i naše najmlađe u njihovom otkrivanju i upoznavanju vlastitog grada ali i usvajanju svih onih humanih vrijednosti koje smo se trudili da ugradimo u sve naše priče i šale , iu svaku našu šetnju.

Od januara do aprila su se družile sa više od 1.200 djece i uživali u tome što su ljudi bili zadovoljni i zadovoljni. Ukupno 1.212 djevojčica i dječaka je nosilo akreditacije malih ambasadora Sarajeva. Molim vas jedan aplauz za taj podatak. Pojeli smo tačno 6.060 kiflica, popili 250 litara čaja, učili jedni od drugih i sticali nove poznanstva. Sa sigurnošću možemo reći da nam je ovaj projekat sve oplemenio, kako naša dječica tako i nas odrasle.

Ne smijemo zaboraviti naše drage sponzore i insitucije koje pružaju medijsku, finansijsku, moralnu podršku ovom projektu. Tu su Općina Stari Grad na čelu sa načelnikom Hadžibajrićem, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Radio Sarajevo , Gradska uprava, BH radio i mnogi drugi.

Bez naših dragih učitelja i nastavnika današnji dan zasigurno ne bi bio ovakav kakav jeste, pun dječije graje i radosti. Neizmjerno vam hvala za svu vašu predanost, profesionalnost i ljubav koju daje našoj djeci. Hvala za vašu pomoć u kompletnom odgojnom procesu i obrazovanju budućih generacija uspješnih mladih ljudi. Molim stoga učitelji Redžepa Grabusa iz Osnovne škole Džemaludin Čaušević i učiteljicu Seadu Kulogliju iz Osnovne škole Zahid Baručija da nam se pridruže i kažu nekoliko riječi ", istaknuli su organizatori. 

Budući da je sam naziv projekta Mali ambasadori Sarajeva među prisutnim je bila ambasadorica Švicarske u BiH,  Andrea Rauber Saxer. 

Tokom programa uživao je i nastupu specijalnih ambasadora u KUD-u “Biseri sevdaha”.

Dodjela diploma je bila upriličena u Domu mladih, a na kojoj je prisustvovalo više od 1.200 djece, a svojim dolaškim događajima su uveličali i neke od najpoznatijih ličnosti iz kulturnog, muzičkog i sportskog života BiH.

Njihov specijalni gost bio je Latif Moćević odnosno dobro poznati Mravko Travko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije