Velika aleja obojena u plavo: Generalna proba za “Heineken 0.0 5k Spring Run”

Promotivni tekst
Velika aleja obojena u plavo: Generalna proba za “Heineken 0.0 5k Spring Run”
Foto: EDUS / Proba pred veliku utrku pod nazivom “Heineken 0.0 5k Spring Run”, koja će se održati 20. aprila u Sarajevu

Preko 200 trkača obojilo je jutros Veliku aleju u plavo. Bila je to uspješna generalna proba pred veliku utrku pod nazivom “Heineken 0.0 5k Spring Run”, koja će se održati 20. aprila u Sarajevu.

U mjesecu aprilu širom svijeta se organizuju različite akcije kojima se podiže svijest o potrebama osoba iz autističnog spektra. Tako će i Udruženje EDUS održati niz događaja čiji je cilj privući što veću pažnju javnosti te educirati ih o autizmu.

Plavi trening je tradicionalna aktivnost u okviru kampanje „Trčim za nekog s autizmom“, koju organiziraju udruženja EDUS i Marathon, na kojoj trkači i trkačice prodajom svojih kilometara, koje će trčati na Heineken 0.0 5K proljetnoj trci, pomažu edukaciju djece iz autističnog spektra i drugih razvojnih poremećaja koja pohađaju EDUS program.

“Plavi trening je jedna od najdražih aktivnosti koje provodimo u aprilu kako bi podigli svijest o autizmu i potrebama djece s poteškoćama u razvoju. Mnogo nam znači podrška trkačke zajednice i drago nam je broj trkača veći nego prošle godine. Imamo gotov sto prijavljenih plavih trkača i trkačica koji su se uključili u kampanju Trčim za nekoga sa autizmom i pomoći edukaciju preko sto djece koja pohađaju EDUS program”, kazala je Izvršna direktorica Udruženja EDUS dr. Nirvana Pištoljević.

“Park Run je tradicionalno okupljanje trkačke zajednice, ali smo sretni i da su naši nedjeljni treninzi postali prilika za realizaciju društveno-odgovornih projekata. Plavi trening okuplja sve više trkača iz godine u godinu, te s nestrpljenjem očekujemo rezultate ovogodišnje kampanje Trčim za nekoga s autizmom”, kazao je direktor Udruženja „Marathon“ Erol Mujanović.

Udruženje „Marathon“ je poklonilo startnine za Heineken 0.0 5K Spring Run udruženju EDUS-Edukacija za sve za prvih 100 trkača koji se prijave za ovu kampanju do 12.4. i prodaju svoje kilometre za edukaciju djece koja pohađaju EDUS program.

Udruženje EDUS-Edukacija za sve će za poklon ovim trkačima obezbijediti plavu majicu sa posebnim dizajnom uz podršku Ambasade Australije u Beču. Inicijatori kampanje naglašavaju da se broj plavih startnina smanjuje iz sata u sat, te apeluju na sve koji se žele priključiti da čim prije izvrše prijavu.

Ako se želite uključiti u kampanju „Trčim za nekoga s autizmom“ prijavite se OVDJE, a više informacija možete dobiti telefonom: 062 696 235, email-om: trcimzanekogsautizmom@gmail.com, te na Facebook i web stranici Udruženja EDUS-Edukacija za sve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije