Velika akcija čišćenja stadiona na Koševu: Priprema za svečano otvorenje

Radiosarajevo.ba
Velika akcija čišćenja stadiona na Koševu: Priprema za svečano otvorenje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Akcija čišćenja stadiona Koševo

Predvođeni načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem volonteri iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ i Druge gimnazije, članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite, nekoliko mjesnih zajednica Centra, predstavnici uprave i omladinskog pogona FK Sarajevo, kao i uposlenici KJKP „Park“ su danas učestvovali u velikoj akciji čišćenja i uređenja Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

Povod eko akcije u organizaciji Općine Centar i Centra za sport i rekreaciju je svečano otvorenje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u februaru naredne godine koje je planirano na ovom stadionu.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da su uređenje i modernizacija stadiona Koševo započeli mnogo prije i da današnja ekološka akcija predstavlja nastavak aktivnosti Općine Centar na pripremi ovog stadiona za svečano otvorenje EYOF-a i odigravanje međunarodnih utakmica.

"Zahvalan sam onima koji su se odazvali na akciju uređenja stadiona posebno osnovcima i srednjoškolcima. Današnjim uređenjem stadiona dobit ćemo dobar i ugodan ambijent pred jednu veliku sportsku manifestaciju zbog koje smo jako i sretni i ponosni. Današnja eko akcija predstavlja završnicu naših napora da stvorimo dobre uvjete za održavanje centralne manifestacije otvaranja EYOF-a u februaru 2019. godine. U uređenje i modernizaciju stadiona smo do sada zajedno sa Vladom KS uložili oko 1.100.000 KM. Obnovili smo rasvjetu, opremili sobu za centralno upravljanje sistemom sigurnosti, nabavili i postavili novi rezultatski semafor i još je preostalo da testiramo obnovljeni plamenik u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen",  objasnio je Ajnadžić.

Današnjoj akciji čišćenja stadiona su se priključili i učenici Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ Iman Selanović i Muhamed Efendić koji su kazali da je ovo njihov mali doprinos pred održavanje Evropskog olimpijskog festivala mladih i da se dobro zabavljaju kroz druženje sa svojim vršnjacima uređujući stadion na kojem je nakon subotnje utakmice ostalo dosta smeća. Ovaj stadion kao i sve druge sportske objekte trebamo čuvati i održavati zbog svih koji žele da dolaze na sportske manifestacije, poručili su osnovci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije