Vaša ekselencijo, aferim: Turski ambasador uručio poklone djeci u Domu Bjelave

Anadolija
Vaša ekselencijo, aferim: Turski ambasador uručio poklone djeci u Domu Bjelave
Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc je sa suprugom Pinar Koc i kćerkom Talyom Koc danas posjetio Dječiji dom Bjelave i štićenicima te ustanove uručio prigodne poklone

Posjeta Dječijem domu na Bjelavama organizirane je uoči nastupajućih novogodišnjih praznika, a poklone za oko 90 štićenika Doma osigurala je turska kompanija kompanija LC WAIKIKI.

Direktorica KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Belma Ahmagić primila je turskog ambasadora i informirala ga o radu te ustanove. Ambasador Koc se potom sa suprugom i kćerkom družio s mališanima u Domu i uručio im prigodne poklone.

Pored poklona kompanije LC WAIKIKI, mališanima u Domu je poklone uručila i ambasadorova kćerka Talya koja je od vlastitog džeparca uštedila novac i lično kupila igračke i druge poklone.

haldun_koc_bjelave_AA_003.jpg - undefined

Porodica Koc (Foto: Anadolija)

Ističući kako rado povremeno posjećuje Dječiji dom na Bjelavama, ambasador Koc je kazao kako je to dom djece koja su budućnost BiH.

On se zahvalio kompaniji koja je osigurala poklone, te je dodao kako je na današnjoj posjeti javni i privatni sektor udruženim snagama  predstavljaju Tursku.

“Naša želja je da su ova djeca sretna. Radosni smo da im možemo malo uljepšati dane“, kazao je Koc i dodao je kako će nastaviti društveno odgovorne aktivnosti.

Ambasadorova supruga Pinar Koc je kazala da je to bila njihova treća posjeta Domu na Bjelavama i da rado dolaze kako bi se družili s mališanima o kojima ova ustanova brine.

haldun_koc_bjelave_AA_017.jpg - undefined

Pinar Koc (Foto: Anadolija)

 "Naša kćerka je danas donijela i svoje poklone koje je za svoju braću i sestre izabrala i kupila novcem kojeg je sama uštedila", kazala je Pinar i izrazila nadu kako će štićenici doma izrasti u uspješne članove društva.

Direktorica KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Belma Ahmagić zahvalila se ambasadoru Kocu na posjeti i poklonima.

haldun_koc_bjelave_AA_001.jpg - undefined

Belma Ahmagić (Foto: Anadolija)

“Imali smo čast da ugostimo turskog ambasadora Koca i njegovu porodicu koji su uručili poklone. Očekujemo da i dalje podržavaju naš rad. Naša djeca imaju podršku, ali svaka podrška je važna i dobrodošla“, kazala je Ahmagić.

Turska je dokazani prijatelj Dječjeg doma Bjelave, a i trenutno je u toku obnova kuhinje, portirnice i hodnika koja se finansira donacijom Ziraat Banke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije