'Vanjska politika BiH od nezavisnosti' - djelo predstavljeno u Ambasadi UK

Radiosarajevo.ba
'Vanjska politika BiH od nezavisnosti' - djelo predstavljeno u Ambasadi UK
Foto: Jasmin Hasić / Promocija knjige 'Vanjska politika BiH od nezavisnosti'

Sinoć je u rezidenciji Ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini održana promocija knjige Vanjska politika Bosne i Hercegovina od nezavisnosti, koju su uredili dr. Jasmin Hasić sa Sarajevo School of Science and Technology i dr. Dženeta Karabegović, sa u Univerziteta u Salzburgu, u izdanju Palgrave Macmillan London.

Događaju su prisustvovale brojne zvanice i predstavnici domaće i inostrane diplomatske zajednice u Bosni i Hercegovini, te ličnosti iz javnog života.

Promocija knjige  - undefined

Foto: Jasmin Hasić: Promocija knjige 'Vanjska politika BiH od nezavisnosti'

Nj.E. g. Matthew Field, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini, je prisutnima predstavio knjigu i naglasio kako se radi o izuzetno značajnom naslovu, jer je riječ o prvoj knjizi publikovanoj na engleskom jeziku sa sveobuhvatnom analizom i razvojem bosanskohercegovačke vanjske politike od nezavisnosti do danas.

U fokusu knjige su sve relevantne teme vezane za nastanak i oblikovanje vanjskopolitičke orijentacije Bosne i Hercegovine u proteklih 25 godina, te njenog pozicioniranja unutar regiona i strateških međunarodnih organizacija.

Promocija knjige  - undefined

Foto: Jasmin Hasić: Promocija knjige 'Vanjska politika BiH od nezavisnosti'

Urednici knjige su gostima predstavili glavnu ideju i tok nastanka knjige, te način na koji su analizirali dinamiku stvaranja vanjskopolitičkih pravaca djelovanja Bosni i Hercegovini u multilateralnim i bilateralnim odnosima sa drugim državama i nedržavnim akterima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije