Uživajte u 20 fotografija fantastičnog dočeka Amela Tuke u Zenici

Radiosarajevo.ba
Uživajte u 20 fotografija fantastičnog dočeka Amela Tuke u Zenici
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Doček Amela Tuke u Zenici

Spektakularan doček za najboljeg bh. atletičara Amela Tuku upriličen je večeras u Zenici, a viceprvak svijeta na 800 metara dočekalo je više od 6.000 navijača iz najvećeg grada u Zeničko-dobojskom kantonu, ali i okolnih gradova iz Kaknja, Travnika, Zavidovića, Maglaja, Tešnja...

Susret Amela i njegove Amine na aerodromu: "Ovo je smisao života"

Heroj nacije, srebrena gazela zlatnog sjaja, naš Amel Tuka sletio je danas u Sarajevo, odakle je stigao iz Dohe, gdje je osvojio drugo mjesto u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu. Nakon toga je održao i press konferenciju - detalje može čitati na donjem linku: Amel Tuka: Ponosan sam, hvala vam na svemu, hvala mojoj Bosni i Hercegovini!

Podsjetimo, Tuka je nešto prije 11.25 sati stigao u našu zemlju iz Dohe gdje je osvojio drugomjesto u utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu, nakon sjajnog uspjeha i osvajanja drugog mjesta u utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu.

"Amele, Amele... mi te volimo...": Kakanj priredio spektakularan doček za Tuku

Kakanj, rodni grad našeg najboljeg sportiste Amela Tuke, bio je danas premalen da primi sve one koji su došli ispred Općine da pozdrave osvajača srebrne medalje sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi. Više od hiljadu najvjernijih fanova okupili su se na jednom mjestu u želji da vide i čestitaju svom sugrađaninu najveći uspjeh koji je jedan sportista ostvario od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tuka je nakon spektakularnog dočeka u Sarajevu, imao i fantastičan doček u rodnom Kaknju, gdje mu je ispred Općine priređen također susret sa sugrađanima koji su u velikom broju došli da pozdrave viceprvaka svijeta i najbržeg Europljanina na 800 metara.

Veličanstvena atmosfera u Zenici: Na dočeku Amela Tuke 6.000 ljudi

Osvajaču medalje za Bosnu i Hercegovinu iz Dohe, atletičar Amel Tuka, koji je u Kataru ostvario historijski uspjeh osvojivši srebro, u petak navečer u Zenici je priređen veličanstven doček, uz spektakularni vatromet. Na stadionu Atletskog kluba Zenica, gdje je Amel počeo svoj put prema svjetskim visinama, okupilo se više od 6.000 najvjernijih fanova najboljeg sportiste naše zemlje.

"Imao bih dosta toga da kažem. Prije četiri godine smo slavili prvu medalju koju sam osvojio, sad smo popeli zajedno na jednu stepenicu više. Želim vam reći da sam izuzetno ponosan. Prvo što sam pomislio kada sam prošao kroz cilj je upravo ova podjela radosti s vama. Ja svoj narod stvarno volim u srcu i svoju BiH. Budite ponosni Bosanci i Hercegovci", kazao je sa suzama u očima Amel Tuka. 

Uživajte u 20 fotografija veličanstvenog dočeka Amela Tuke u Zenici:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije