Utvrđena lista: Poznato ko su kandidati za novog reisul-ulemu

Radiosarajevo.ba
Utvrđena lista: Poznato ko su kandidati za novog reisul-ulemu
/ Foto: Islamskazajednica.ba; Zgrada Rijaseta IZ i Careva džamija u Sarajevu

Pod predsjedavanjem predsjednika Sabora Islamske zajednice (IZ) u BiH Safeta Softića, danas je održana sjednica Komisije za provođenje izbora za reisu-l-ulemu na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za reisu-l-ulemu iz osamnaest izbornih okruga, kako je i predviđeno normativnim aktima IZ u BiH, javila je MINA.

Najviše kandidatura za Kavazovića, među kandidatima Smajić, Dedović i Zukorlić

Nakon razmatranja kompletne dostavljene dokumentacije, Komisija za provođenje izbora je utvrdila da četiri kandidature za koje je dostavljena potpuna dokumentacija i koji ispunjavaju uslove za reisul-ulemu propisane Ustavom i normativnim aktima Islamske zajednice proslijedi Saboru IZ radi utvrđivanja liste kandidata za reisu-l-ulemu i to: Husein ef. Kavazović; Husejin ef. Smajić; Muamer ef. Zukorlić i Salem ef. Dedović.

IZ u Srbiji predložila Muamera Zukorlića i Huseina Kavazovića za novog reisa

Komisija je donijela zaključak da od kandidata zatraži dostavu pisanih programa koji će biti prezentirani na trećoj redovnoj sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH zakazanoj za 21. septembar 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije