Uskoro zatvaranje povoljnijih "early bird" uplata za Vučko Trail 2019

Promotivni tekst
Uskoro zatvaranje povoljnijih "early bird" uplata za Vučko Trail 2019
Promo / Vučko trail

Čak 220 takmičara iz 12 zemalja svijeta do danas se registrovalo i potvrdilo učešće na četvrtom Vučko Trailu, koji 22. juna 2019. godine, na Bjelašnici i Visočici, organizuje Planinarsko društvo Željezničar iz Sarajeva.

Rok za "early bird", odnosno rane uplate je 4. mart, do kada se takmičari mogu pod povoljnijim uslovima prijaviti za ovu brdsku trku te ostvariti popuste i do 40 posto na startne pakete. 

Ovo će, kako kažu u PD Željezničar, biti , a ove godine u fokusu neće biti masovnost, nego kvalitet, odnosno izuzetni rezultati takmičara koji su najavili svoje učešće na ovoj brdskoj trci, a koji dolaze iz svih krajeva planete. 

Kao i prošlih godina, najveća svjetska trail trka, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) i Međunarodna asocijacija trail trčanja (ITRA) verifikovale su Vučko kao kvalifikacionu trku za UTMB i ITRA bodove. Ova činjenica, navode u PD Željezničar, pokazuje da smo spremni i sposobni održati potreban kvalitet i ozbiljnost u organizovanju brdskih trka u našoj zemlji, a posebno Vučko Traila. 

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da se prijave i trče Vučko Trail 2019, jer su staze, kao i uvijek, prilagođene formi i fizičkim mogućnostima svih trkača, te su postavljene tako da se sa njih pruža pogled na neke od najljepših prirodnih prizora u okolini Sarajeva i ovom dijelu Bosne i Hercegovine. 

Kao što je rečeno, pametno je iskoristiti rok za rane uplate 4. 3.2019. godine, a sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na www.vuckotrail.ba i Facebook stranici trke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije