Uskoro na ulicama Sarajeva: Drugi 'Unusual Marathon', jedinstvena trka na svijetu

Radiosarajevo.ba
Uskoro na ulicama Sarajeva: Drugi 'Unusual Marathon', jedinstvena trka na svijetu
Foto: Dečki u plavom / Drugu "Unusual Marathon"

 Smog, snijeg, minusi, led, bljuzgavica... ništa neće pokolebati 350 trkača i trkačica koji će u nedjelju 19. januara ulicama Sarajeva trčati najneobičniju trku na svijetu.

Iako tek drugi po redu, 'Unusual Marathon' izrasta u prepoznatljiv brend zimskog Sarajeva, a već sada je za ovaj događaj prijavljeno preko 300 učesnika iz 6 zemalja.

Drugi Unusual Marathon bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za učesnike. Tog 19. januara predstojeće 2020. godine, trka će startati u 10,00 sati na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje će ujedno biti i cilj.

A između starta i cilja proteže se maratonska trasa duga 42195 metra koja će se kretati duž cijelog Sarajeva, s krajnjim tačkama kod Kozje ćuprije na istoku, te Hrama Sv.Save u Blažuju na zapadu. Ovom prilikom saobraćaj u glavnom gradu BiH neće biti obustavljen, već po potrebi samo usporen na raskrsnicama kojima budu prolazili trkači. Većinom će se trčati po trotoarima i ulicama koje su nedjeljom zatvorene za promet.

Organizatori utrke, NGT Dečki u plavom, sa zadovoljstvom objavljuju da je 'Unusual Marathon' dobio svog glavnog sponzora – BH Telecom, te pokroviteljstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Konferencija za novinare će se održati na gornjoj stranici Sarajevske žičare, u petak 20. decembra u 11,00 sati.

Novinarima će se obratiti predstavnik organizatora Darko Lončar, te jedna od najboljih bh. dugoprugašica Amela Trožić, koja je ujedno i ambasadorica Unusual Marathona.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na adresu deckiuplavom@gmail.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije