Uskoro detaljnija virtualna šetnja kroz općinu Stari Grad Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Uskoro detaljnija virtualna šetnja kroz općinu Stari Grad Sarajevo
Projekat Rutmap koji predstavlja interaktivnu mapu s virtualnim prikazom ulica, objekata i informacija o turističkim atrakcijama i pmogućava kretanje kroz grad uz virtualnu realnost uskoro će detaljnije snimiti i virtualni prikaz starog dijela grada.

Ovaj projekat realizira se u saradnji s Općinom Stari Grad Sarajevo. Rutmap je već duže vrijeme prepoznat kao jedan od vodećih gradskih vodiča s obzirom na da pruža virtualni prikaz ulica uz interaktivni servis koji korisnicima omogućava pretragu kategorija prema vlastitim interesima.

Prezentacija turistički atraktivnih lokacija putem informacionih tehnologija, omogućava turistima i svim zainteresiranim građanima da dobiju detaljne podatke o turističkoj destinaciji, kvaliteti usluga koja im je ponuđena, kao i turističkim atrakcijama koje su i najveći motiv dolaska turista na područje općine Stari Grad Sarajevo.

Navedena općina, kao najatraktivnija turistička destinacija u Kantonu Sarajevo s najvećim brojem posjeta domaćih i stranih turista, odlučila je podržati projekat "Rutmap platforma Općine Stari Grad Sarajevo", u cilju promocije turističkih potencijala i usluga.

Popularnost takvog načina promocije turističke destinacije i ponude u turizmu uopće, proizašla je iz sve većeg rasta broja korisnika interneta i informacionih tehnologija, ali i iz potrebe za brzom i jednostavnom razmjenom informacija, saopćili su autori projekta.

Rutmap-ov savremeni pregled ulica (street-view) omogućava lociranje i filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika, odnosno korisniku omogućava jednostavan odabir restorana, smještajnog objekta, prodavnice, obližnje apoteke ili slično te olakšava orijentaciju i kretanje putem virtualne realnosti.

Virtualni Stari Grad će korisnicima uskoro biti na dohvat ruke, a korisnici će moći prošetati kroz ulice, obići turističke atrakcije i pronaći glavne informacije o njima. Rutmap platforma je dostupna na Rutmap.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije