Srbija: Uhapšena trojica osumnjičenih za otmicu dječaka (13)

Radiosarajevo.ba
Srbija: Uhapšena trojica osumnjičenih za otmicu dječaka (13)
Foto: rtv.rs / Petar Mitrović iz Stare Pazove vraćen porodici

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su oteli dječaka Petra Mitrovića iz Stare Pazove u Srbiji, dok će protiv jednog sedamnaestogodišnjaka biti podnijeta krivična prijava.

Policija je uhapsila L. J. (19), M. J. (54) i A. M. (19) iz Stare Pazove, dok će protiv još jednog maloljetnika, starosti 17 godina, biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo otmica, javlja Srpskainfo

Sumnja se da su oni u subotu oko 23.30 satiu Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dječaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim automobilom “punto” odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gdje ga je čuvao L. J. 

Nakon što je policiji prijavljen dječakov nestanak, intenzivnim radom pripadnika MUP-a dječak je pronađen sinoć u 23.45 sata u napuštenoj vikendici u naselju Belegiš.

Po nalogu nadležnog tužioca, L. J, M. J. i A. M. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije