Učenici Srednje medicinske škole sve drugove iz razreda poveli na ekskurziju

Radiosarajevo.ba
Učenici Srednje medicinske škole sve drugove iz razreda poveli na ekskurziju
/ Foto: Srednja medicinska škola Bjelave u Sarajevu
Učenici Srednje medicinske škole Bjelave iz Sarajeva, koji su početkom godine izazvali lavinu pozitivnih komentara, jer su željeli zaraditi za ekskurziju i povesti sve drugove iz razreda, uspjeli su u svojoj namjeri.

Prošle sedmice 136 učenika obišlo je neke od najpoznatijih kulturno-historijskih znamenitosti Budimpešte, Praga i Beča. 

Sve je počelo običnim statusom na Facebooku

Učenik Dženan Hodžić je napisao kako na najljepše životno putovanje žele ići svi, ali da novac za ekskurziju žele zaraditi, da žele čistiti parkove, dijeliti letke, pomagati starijima i bolesnima te djeci s poteškoćama u razvoju.

"Željeli smo povesti sve drugove jer se mnogi i ne prijavljuju, jer nemaju dovoljno novca. Nakon statusa mnogi su nam se počeli javljati, svima smo izazvali osmijehe na lice pa su nam uplaćivali donaciju. Čistili smo Aleju ambasadora, dijelili promotivne letke , pomagali djeci u Domu Bjelave, radili za općine Centar i Stari Grad te Bosnalijek", kazao je Hodžić. 

Kako ističe, njihova ideja ne bi zaživjela da nisu bili složni, ali i uvjereni da će sakupiti dovoljno novca. 

"Nevjerovatno je kako smo se brzo organizirali. Svi smo veoma ponosni. Ovo je bila pozitivna priča koju su mnogi prepoznali a zaradili smo skoro 20.000 KM. O nama se dugo pričalo, a na kraju se nadam da će naš primjer poslužiti i drugim srednjoškolcima i da neće odustajati od ekskurzije samo zato što nemaju novca", dodao je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije