Učenici prikupili rekordan broj paketića: Zaslužni za 14.877 dječjih osmijeha

Radiosarajevo.ba
Učenici prikupili rekordan broj paketića: Zaslužni za 14.877 dječjih osmijeha
Foto: Mreža vijeća/ savjeta učenika / Jedan slatkiš, jedno dijete

U ovogodišnjoj akciji „Jedan slatkiš, jedno dijete“ prikupljeno je najviše paketića i novca otkada se ova humana aktivnost provodi, saopćili su danas iz Mreže vijeća učenika u Bosni i Hercegovini.

Tako su tokom ove akcije na području cijele BiH srednjoškolci iz svih deset kantona u FBiH i pet regija u RS sakupili 14.877 paketića u vrijednosti od 176.044 KM.

„2019. godina nije mogla bolje završiti, a 2020. godina bolje početi. Iskreno prezadovoljna sam ovogodišnjim uspjehom naše Mreže. Svaki kanton i regija oborila je vlastiti rekord. Ovo je samo početak onoga što ćemo raditi. Mislim da smo tokom mjeseca decembra pokazali šta je humanost i koliko srednjoškolci mogu uraditi“, poručila je predsjednica Mreže vijeća učenika FBiH Milica Papak.

Predsjednica Mreže savjeta učenika RS Ana Mirjana Vlačić istakla je da su pokazali da su mladi resurs koji država treba iskoristi.

„Ponosna sam na srednjoškolce čitave Bosne i Hercegovine. Vidite, kada se male ruke slože - sve se može. 14.877 osmjeha smo izmamili ove godine, sljedeće godine ćemo više, sigurna sam“, dodala je Vlačić.

Iz Mreže vijeća učenika su naglasili da akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ u nekim školama nije završena te i dalje možete učestvovati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije