Učenici iz Travnika skupljaju novac za druga kako bi mogli otići na ekskurziju

J. Ć.
Učenici iz Travnika skupljaju novac za druga kako bi mogli otići na ekskurziju
Foto: Facebook / Osnovna škola Travnik
Udruženim snagama učenici Osnovne škole "Travnik" iz Travnika tokom ove sedmice organizirali su akciju s ciljem da što više učenika pokaže svoje umjetničko umijeće, ali i da pomognu drugu koji nije u mogućnosti da plati ekskurziju.

Naime, učenici za svog druga iz razreda skupljaju novčana sredstva tako što prodaju školske radove i svoje igračke po povoljnim cijenama.

Mališani u ovoj akciji imaju podršku roditelja i razrednika, te su svojim humanim gestom privukli veliku pažnju koja je za svaku pohvalu.

Tim povodom kontaktirali smo direktora Osnovne škole Dženana Aganovića, koji je za portal Radiosarajevo.ba kazao kako je humana ideja prvo počela da se razvija među učenicima.

Kada su obavijestili i direktora, počela je realizacija ideje u pozitivnom smjeru. 

"Ta akcija je krenula prvenstveno iz razloga što su se djeca sama dosjetila toga zajedno sa svojim razrednikom Senidom Fazlićem, te su mi predložili jednu humanu gestu - žele da njihov drugar iz razreda zajedno s njima ide na ekskurziju, i, tako je zapravo sve krenulo", rekao je Aganović.

Kako ističe, učenici su prodavali svoje likovne radove koje su slikali u školi na redovnom času likovne kulture, te iste počeli prodavati građanima na ulici uz svoje igračke koje su donijeli iz svojih domova. 

 Ilustracija - undefinedFoto: Pixabay / Ilustracija

Zanimalo nas je i koliko je novca do sada prikupljeno.

"Još uvijek se ne zna koliko su sredstava skupili, jer akcija i dalje traje i sada ćemo ovu akciju iskoristiti tako što ćemo prenijeti i na druge razrede, a sve s ciljem kako bi se pomoglo socijalno ugroženim učenicima ove škole", rekao je Dženan Aganović, direktor Osnovne škole Travnik. 

Ne sumnjamo da će i u budućnosti ovi humani mališani nastaviti da pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije