U Zenici održan "Sajam mladih poduzetnih kreativaca"

Fena
U Zenici održan "Sajam mladih poduzetnih kreativaca"
Koalicija za borbu protiv mržnje "Positive Tolerance" iz Zenice, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih organizirala je danas "Sajam mladih poduzetnih kreativaca".

Cilj sajma je upoznati javnost sa mladim poduzetnicima, te razmijeniti mišljenja i iskustva za pokretanje vlastitog biznisa.

U okviru sajma članovi Koalicije "Positive Tolerance" prezentirali su svoje aktivnosti s namjerom da ukažu mladim sugrađanima na važnost borbe protiv predrasuda i mržnje.

"Na ovaj način želimo da potaknemo i druge mlade ljude da vide kako oni mogu da budu korisni sebi i društvu, te da i oni steknu iskustva i eventualno osiguraju egzistenciju. Mi već imamo odličan primjer sa prošlogodišnjeg sajma kada je jedna djevojka prezentirala izradu torti i kolača, a nakon sajma ima puno više uspješnih poslova. Moram da naglasim kako je ovim sajmom puno mladih ljudi pokazalo svoju kreativnost i mi ćemo sigurno i naredne godine realizirati ovu manifestaciju", rekao je za Fenu koordinator udruženja "Input" Adi Salčinović. 

Ovogodišnji "Sajam mladih poduzetnih kreativaca" održan je u pješačkoj zoni Trga Alije Izetbegovića u Zenici i privukao je pažnju brojnih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije