U Vitezu sutra akcija doniranja kose za perike djeci oboljeloj od raka

Fena
U Vitezu sutra akcija doniranja kose za perike djeci oboljeloj od raka
Akcija šišanja i doniranja kose za izradu perika djeci oboljeloj od raka najavljena je za nedjelju u Vitezu u vremenu od 11 do 17 sati na centralnom prostoru unutar trgovačkog centra FIS.

Organizatori pozivaju sve građane Srednjobosanskog kantona da se pridruže akciji. Za one koji žele donirati kosu, bitna napomena je da mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm duga (idealno je i duže).

Akciju organizira Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u okviru projekta Moja kosa - tvoja kosa. Dosad je izrađeno i uručeno 18 perika, a tri su trenutno u procesu izrade.

Akcija doniranja kose za djecu oboljelu od raka Moja kosa – tvoja kosa

3.jpg - undefined

Akcija doniranja kose

Perike iz radionice Udruženja dostupne su potpuno besplatno svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u matičnu sredinu.

Projekt Moja kosa - tvoja kosa podržala je Vlada Švicarske, saopćili su organizatori akcije.

1.jpg - undefined

Akcija doniranja kose

U Bosni i Hercegovini, od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izlječenja je oko 80 posto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije