U Tuzli će se praviti najveći burek, porcija ćevapa i krigla piva na svijetu

Radiosarajevo.ba
U Tuzli će se praviti najveći burek, porcija ćevapa i krigla piva na svijetu
Pinterest / Ilustracija
Bosna i Hercegovina uskoro bi mogla biti poprište obaranja nekoliko svjetskih rekorda, nakon što je iz Tuzle prethodnih dana najavljen kulinarski spektakl tokom kojeg će biti napravljen najveći burek na svijetu.

Riječ je o događaju koji organizira Kreativa marketing iz Tuzle, a tokom kojeg će posjetiocima biti priređena prava gozba tradicionalnih bosanskih jela, uz prigodan program.

"Naša želja je da burek napravimo u što je moguće većoj tepsiji, a odlučili smo i pokušati napraviti najveću porciju ćevapa na svijetu, te najveću kriglu piva. Sve je još uvijek u povoju, no vjerujemo kako će uskoro biti poznato više informacija", kazala nam je Mira Isović, direktorica Kreativa marketinga.

Ona je dodala i kako će u projekt biti uključene isključivo domaće kompanije, a svi detalji ovog kulinarskog spektakla koji bi mogao proslaviti BiH na gastronomskom nebu bit će poznati uskoro.

Ipak, poznato je kako bi događaj treba biti održan u oktobru, te da su pripreme u punom jeku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije