U gradu Danila Kiša: Dino Merlin oduševio Subotičane

Radiosarajevo.ba
U gradu Danila Kiša: Dino Merlin oduševio Subotičane
/ Dino Merlin Team/Koncert u Subotici
Subotica je Čarobnjaka i njegov prateći bend dočekala i ispratila ovacijama

Sinoć je na subotičkom Stadionu malih sportova održan spektakl koji će mnogi građani ovog grada dugo pamtiti. Dino Merlin i njegov prateći bend održali su koncert i ispraćeni ovacijama.

Subotica i se tako upisala na mapu odabranih destinacija Merlinove turneje Hotel Nacional, koja već treću godinu za redom obara sve rekorde posjećenosti i kojoj je do sada prisustvovalo blizu 400.000 ljudi.

 Tokom dvaiposatnog performansa jedna za drugom redale su se omiljene pjesme publike, stari hitovi obučeni u “novo ruho” (“Laku noć moja mala barbiko”, “Kokuzna vremena”, “Bosnom behar probeharao”…), kao i najnoviji hitovi sa posljednjeg albuma istoimene turneje (“Školjka”, “Rane”, “Sve do medalje”, “Undo”...). Publika u Subotici je imala i svoju ulogu u koreografiji tokom pjesme “Mjesečina”, a energija na stadionu je eruptirala tokom posljednjeg seta pjesama: “Kad zamirišu jorgovani” i “Deset mlađa”.

Dino Merlin se na simboličan način u toku koncerta prisjetio poznatog književnika Danila Kiša, koji je inače rodom iz Subotice, citirajući njegove stihove “U svakom mom retku, u svakom mom stihu, nalaziš se ti” kao uvod u pjesmu “Nedostaješ” na oduševljenje prisutne publike.

 Nakon Subotice slijede Ohrid (23.7), Sanski Most (27.7), Tuzla (30.7), Budva (7.8), Umag (13.8), Bansko (3.9). Sve informacije o turneji Hotel Nacional mogu se pronaći na oficijelnoj stranici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije