Tužna strana BiH: Desetogodišnjak čisti cestu da bi zaradio za život

E. H.
Tužna strana BiH: Desetogodišnjak čisti cestu da bi zaradio za život
Radiosarajevo.ba / Čitatelj
Priča desetogodišnjeg dječaka iz Johovice, naselja u Velikoj Kladuši, koji čisti cestu kako bi zaradio novac za život, rastužila je veliki broj građana ovog bh. grada.

Nakon što je Edin Zarifović na svom Facebook profilu objavio ovu priču, interes za ovim dječakom je porastao i veliki broj ljudi želio je na neki način pomoći dječaku koji radi, dok njegovi vršnjaci vrijeme provode u igri.

"Jučer sam ovu priču obznanio javnosti, jer jednostavno morao sam upoznati ljude s ovim malim herojem, koji ima deset godina i radi teške fizičke poslove kako bi zaradio koju marku. Kako sam uspio saznati, otac mu je teški alkoholičar i tjera ga na taj teški rad", kazao je za Radiosarajevo.ba čovjek koji je otkrio ovog dječaka javnosti.

Dodaje kako je pokušao od dječaka saznati cijelu situaciju, ali jednostavno on je bio isuviše sramežljiv, te mu čak nije otkrio ni svoje ime. Ipak, preko prijatelja, Zarifović je uspio saznati da se dječak zove Enes Džananović.

"I danas sam išao da vidim da li je dječak tu, da saznam još o njemu, ali nisam ga tu zatekao. Kad sam ga vidio, jednostavno nisam imao srca proći. Stao sam i malo razgovarao s njim. Zaista je tužno vidjeti dječaka koji radi, a kaže da nikada ne traži novac, nego uzme samo ono što mu neko da", dodao je Zarifović.

Istaknuo je i kako se nada da će se naći neko ko bi pomogao ovom dječaku, te da je to i glavni cilj objave na društvenim mrežama, koja je rastužila mnoge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije