Tuzlanski Motomrazovi šire radost Balkanom: Dječiji osmijeh najveća je nagrada

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski Motomrazovi šire radost Balkanom: Dječiji osmijeh najveća je nagrada
Članovi Motokluba "Tuzla" često su učesnici pozitivnih akcija, najviše humanitarnih, u kojima pokazuju svoju humanost i ljubav. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su usrećili veliki broj djece u Osijeku.

Na poziv Motokluba "Osijek", tuzlanski bajkeri otputovali su u ovaj hrvatski grad kako bi učestvovali u tradicionalnoj humanitarnoj akciji darivanja djece u Osijeku, pod nazivom "Motomrazovi", prenosi portal Tuzlarije.

Oni su sa svojim kolegama iz brojnih drugih motoklubova prodefilirali ulicama Osijeka, nakon čega su posjetili Dom za odgoj djece i mladeži te Dječiji dom Klasje, u kojima su podijelili svoje poklone. Potom je organizirano veliko okupljanje na glavnom osječkom trgu, gdje su okupljene mališane i sugrađane obradovali slatkišima.

Kako su kazali iz MK "Tuzla", krajem godine bajkeri će organizirati projekt "Motomrazovi" u Tuzli s prijateljima iz MK "Osijek" i obradovati tuzlanske mališane prigodnim novogodišnjim paketićima i druženjem. Ističu da su prepoznali šta su to prave ljudske vrijednosti, kao i to da su bajkeri posebni ljudi za koje ne postoje granice i koji nikada ne gledaju na razlike u vjeri, rasi, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, nego im je osnov usrećiti one kojima je to potrebno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije