Tuga se nadvila nad Banja Lukom: Potresna komemoracija Slaviši Kruniću

A. S.
Tuga se nadvila nad Banja Lukom: Potresna komemoracija Slaviši Kruniću
Foto: Dženan Kriještorac / Komemoracija Slaviši Kruniću

U Banjoj Luci je održana komemoracija tragično preminulom biznismenu Slaviši Kruniću, predsjedniku Uprave kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt" i "Sector ADS", koji je ubijen u ponedjeljak nešto prije ponoći u Trnu, nedaleko od porodične kuće.

Sala je bila premala da primi sve goste koji su došli da odaju počast i oproste se od omiljenog direktora, rođaka, prijatelja... U sali koja prima 200 ljudi bilo je oko 500 onih koji su došli da odaju počast Slaviši Kruniću. 

Emotivni i potresni govor oca Slaviše Krunića na komemoraciji

Kolona uplakanih čeka da se upiše u Knjigu žalosti za Slavišu Krunića

Majka ubijenog Slaviše Krunića: Nađite ubicu moga sina

"Početkom novog milenija, Slaviša je pokrenuo agenciju. Krenuo je sa četiri uposlenika, a sada ih je 1.200. Imao je osjećaj za mlade ljude, vratio je život, ali i nadu običnim građanima. Dani bi mi trebali da nabrojim sve ljude kojima je pomogao. On je vidio dalje, nego što mi vidimo. Nije gledao na naciju i uvijek je bio na pravoj strani. Sličan njemu je bio i njegov pratilac Žarko Pavlović. Uvijek nasmijan, kao i Slaviša. I on će biti slavljen. Neka im je vječna slava", kazao je Radomir Bajić, jedan od direktora u Krunićevoj kompaniji.

Nakon Bajića od Krunića se oprostio i Dragan Čavić. 

"Prave ubice nisu oni koji su ispalili rafale U Slavišu i Marka. Prave ubice su nalogodavci... Slaviša je uvijek bio borac, u ratu, ali u miru. Gradio je budućnost ne samo sebi i porodici, već svim zaposlenima, a ima ih 1.700. Raspuštene kompanije je vratio na tržište. Nije bilo lako, ali on je vjerovao. Sve kompanije koje je vodio vratili su se na tržište. Bio je i veliki humanista, jer je pomogao svima. Bio je posvećen porodici, a volio je sve. Svi mi koji smo s njim bili bliski, isto ćemo o njemu kazati. Velikim ljudima nije mjesto u zemlji, već u našim životima. Neka ti Bog podari Rajsko naselje kojem pripadaš. Neka ti je vječna slava", kazao je drhtavim glasom Čavić.

"Imao je ogromno srce, bio je čovjek koji je volio kulturu, sport, muziku i pomagao svima. Nije bio osoba klišea... Obožavao je Bosnu i Hercegovinu, ali je mrzio sistem. Predlagali su mu da se bavi politikom, ali je odbijao", kazali su za Radiosarajevo.ba njegovi prijatelji s kojima smo razgovarali.

Podsjetimo, u toj pucnjavi ubijeni su Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Slaviša Krunić bit će sahranjen u 15 sati na porodičnom groblju u Glamočanima.

Dva sata kasnije, u 15 sati, na groblju Bare u Palama, bit će sahranjen i pratilac Krunića, Žarko Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije