Treća Raiffeisen MEDIA Regata 16. i 17. juna u Konjicu

Radiosarajevo.ba
Treća Raiffeisen MEDIA Regata 16. i 17. juna u Konjicu

Udruženje građana Zelena rijeka iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma,te Ministarstva prometa i komunikacija BiH, organizira treću Raiffeisen MEDIA Regatu na Neretvi, koja će biti održana u Konjicu 16. i 17. juna 2018. godine.

Cilj održavanja Raiffeisen MEDIA Regate na Neretvi je očuvanje prirodnih ljepota i promocija općine Konjic kao destinacije, te skretanje pažnje na važnost zaštite životne sredine.

IMG_9888.JPG - undefined

S prošlogodišnje regate na Neretvi

Učesnici druge Neretva MEDIA Regate će biti predstavnici medija s prostora Bosne i Hercegovine i regije. Udruženje će osigurati svu potrebnu opremu za takmiĉenje (čamci, neopren odijela, vesla, zaštitnu opremu...) kao i certificiranog skipera koji će biti zadužen za sigurnost i pomoć takmičarima.

una_regata_AA13.jpg - undefined

Učesnici će imati priliku posjetoti i Titov bunker na dan održavanja regate. Planirano je također i izvlačenje parova koji će dijeliti raft i koji će nastupati kao jedan tim. Nakon proglašenja pobjednika slijedi dodjela nagrada za najbolji tim, te potpis izjave o zaštiti rijeke Neretve, sa prvom aktivnošću na tom polju, promocijom prirodnih ljepota regije.

Za više informacija o događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba ili nas pronađite na Facebooku pod imenom Zelena Rijeka Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije