Doktor iz Trebinja proglašen za najboljeg ljekara u manjem bh. entitetu

Radiosarajevo.ba
Doktor iz Trebinja proglašen za najboljeg ljekara u manjem bh. entitetu
Foto: Saransak.com / dr Milan Projević (drugi s desna)

U sklopu obilježavanja Europskog dana prava pacijenata i projekta "Moje pravo" kojim se promoviraju prava pacijenata u BiH, specijalista interne medicine dr Milan Projević, zaposlen u ambulanti Porodične medicine Doma zdravlja Trebinje, dobio je priznanje građana i pacijenata kao najbolji ljekar u RS-u.

U pitanju je projekat Udruženja za razvoj društva Kap iz Sarajeva, koje je anketu provodilo preko interneta i na ovaj način sakupilo podatke da je, pored doktora Projevića, najbolji ljekar Federacije BiH dr Zlatko Kravić, najbolja zdravstvena ustanova u RS-u je Klinički centar Banja Luka, a u Federaciji BiH je to Opća bolnica Abdulah Nakaš, dok je počasno priznanje za građansku hrabrost dodijeljeno dr Zoranu Komljenoviću iz Zvornika.

"Ovo je bilo ogromno iznenađenje za mene, s obzirom da nisam znao ni za ovo ispitivanje ni za ovu anketu, ali shvatajući da je to velika čast i još veća obaveza – da se bude što bolje, da radim što bolje ovaj posao", rekao je kratko u Trebinju na promociji ovog priznanja doktor Projević.

On se zahvalio svim svojim sugrađanima koji su glasali za njega kao najboljeg ljekara i dodao da se jednako kao on trude i sve njegove ostale kolege u Domu zdravlja Trebinje, te da je on samo jedan od njih.

"Mi ovdje funkcioniramo kao velika porodica, tako da se i sve neke nejasnoće bolje rješavaju uz poboljšanu komunikaciju i razuman pristup, jer svi mi prihvatamo svoje pacijente kao ljude u nevolji koji od nas traže pomoć, kao tjelesno, duhovno, duševno i socijalno biće, a taj uvid u stanje svakog našeg bolesnika posebno omogućava porodična medicina", kazao je doktor Projević.

Direktor Doma zdravlja Trebinje Vaso Mijanović je potvrdio da je doktor Projević omiljen ljekar u Domu zdravlja, ali, kako je dodao, požrtvovan pristup pacijentima imaju i ostali ljekari ove zdravstvene ustanove koji nerijetko moraju da se bave i improvizacijama da izliječe svoje pacijente, čak i kada rade nauštrb nekih sopstvenih potreba...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije