Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda

Promotivni tekst
Tradicionalnom podjelom vode OAZA obilježava Svjetski dan voda
Foto: AS Holding / Oaza

Tradicionalnom podjelom vode OAZA i ove godine obilježava Svjetski dan voda. Na hiljade boca jednog od najnagrađivanijih bosanskohercegovačkih brandova vode biće poklonjeno danas u gradovima širom BiH.

“Bez vode nema života. Bez čiste i zdrave vode nema zdravlja. Imamo tu sreću da smo kao zemlja vodom najbogatiji u regiji. Imamo tu privilegiju da smo sedmi u Evropi po izvorima pitke vode, te da spadamo među vodeće države u svijetu po količinama i čistoći vode. Zato čuvajmo naše izvore, rijeke i jezera. Također, podržimo domaće kvalitetne brandove, jer tako jačamo našu privredu i punimo državne kase. Kao domaći proizvođač želimo dati vlastiti doprinos u smislu društvene odgovornosti i promocije domaćih brandova”, navode u kompaniji Oaza.

Prema podacima Svjetske banke Bosna i Hercegovina je sa 9,461 kubnih metara pitke vode po glavi stanovnika prva u regiji i sedma u Evropi. BiH je po ovim paramterima u vodnim resursima bogatija od mnogih zemalja svijeta uključujući Kinu, Francusku, Njemačku, Japan i Sjedinjene Američke Države.

Izvorište vode Oaza nalazi se na mjestu izolovanom od savremenih zagađenja. Geografska istraživanja pokazuju izvanrednu nepropusnu strukturu zemljišta, štiteći podzemne vode od površinskog zagađenja. Oaza je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim organoleptičkim, fizičko – hemijskim i biološkim karakteristikama. Voda Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala, naročito kalcijuma i magnezija koji su veoma bitni za ljudski organizam.

OAZA je do sada na svjetskoj smotri voda u američkom Berkeley Springsu (International Water Tasting Awards), ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine. OAZA je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije