Tolerancija u Mostaru: Otkazali press jer je Sekson izjavio da podržava Komšića?!

Radiosarajevo.ba
Tolerancija u Mostaru: Otkazali press jer je Sekson izjavio da podržava Komšića?!
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sejo Sekson

Press konferencija na kojoj je trebao biti najavljen muzički program za doček Nove godine u Mostaru, ipak neće biti održana.

Press konferencija je trebala biti održana u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 12 sati, a novinarima su se trebali obratiti neki od brojnih učesnika novogodišnjeg programa u centru Mostara.

Organizatori dočeka Nove godine u Mostaru, Grad Mostar, te inicijativa poznatija kao Tim Mostar 2024, još uvijek nisu javno objavili otkazivanje konferencije niti razloge za taj vrlo neuobičajen potez. Iz dobro obaviještenih izvora, portal StarMo saznaje da bi se press-konferencija navodno trebala održati “nekad iza Božića”.

U cijeloj priči je najzanimljivije što je do otkazivanja konferencije, slučajno ili ne, došlo nakon medijskog istupa frontmena regionalno popularne grupe Zabranjeno pušenje, Davora Sučića (alias Sejo Sexon), koji je izjavio kako bi i on glasao za lidera DF-a Željka Komšića, te da ga predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović ne bi nikada primio u svom uredu u zgradi Predsjedništva BiH.

“Ja nisam Hrvat profila hrvatstva kakav Dragan Čović smatra hrvatstvom”, kazao je, između ostalog, u tom intervjuu popularni Sula, u razgovoru sa sarajevskim novinarom Adijem Sarajlićem.

Portal StarMo saznaje kako je upravo ova izjava Davora Sučića “loše zazvonila” u ušima nekih članova tima Mostar 2024, pa je svima iznenada putem društvenih mreža i SMS-poruka poslana poruka da se press konferencija otkazuje, kako saznajemo, bez navođenja bilo kakvih razloga otkazivanja. Njihovi izvori tvrde da je to jedini razlog otkazivanja press konferencije.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Darija Viteza, menadžera grupe Zabranjeno pušenje, koji nam je kratko kazao: "Dobio sam zvaničan mail da je press konferencija predstavljanja programa dočeka otkazana iz tehničkih razloga i da ćemo biti obaviješteni o novom terminu. To je sve što ja znam."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije