TNF 2018: Svjetski stručnjaci, poslovno umrežavanje i jedinstvene EXPO

N. Ka.
TNF 2018: Svjetski stručnjaci, poslovno umrežavanje i jedinstvene EXPO
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / TNF 2018

Prvo izdanje Tourism Networking Foruma koje će okupiti turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i regije, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koje teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom bit će održano u četvrtak, 8. novembra 2018. godine u sarajevskoj Vijećnici u organizaciji Agencije za komunikacije EBBECOMMS u partnerstvu s Gradom Sarajevom.

"Grad Sarajevo je sa zadovoljstvom prihvatio ovo partnerstvo. Prepoznali smo značaj TNF-a koji ima za cilj umrežavanje turističkih djelatnika iz cijelog regiona uz promociju turizma kao poduzetničkog potencijala. Ove godine TNF će ugostiti svjetski priznata imena iz domena turizma, marketinga, hotelijerstva i biznisa, stoga su mogućnosti poslovnog umrežavanja od iznimne važnosti", kazala je Naida Kraljić iz press službe Uprave Grada Sarajeva.

Trenutna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom vrijedno radi na afirmaciji turističke ponude, obnovi kulturno-historijskih spomenika i muzeja, te otvaranju novih, istaknula je Kraljić.

"Cilj je da turistima i sugrađanima ponudimo više.  Posebno naglašavamo projekte poput 'Trebevičke žičare' i 'Sarajevo novogodišnji centar regije', koji su prema statistikama postali magnet za turiste, a raduje nas i to da će predstojeća sportska manifestacija  EYOF biti najposjećenija do sada", rekla je Kraljić.

Osim Grada Sarajeva, u okviru EXPO programa u galeriji iznad svečanog salona, svoju ponudu izložit će brojni učesnici, ali i partneri TNF-a JP Sarajevo d.o.o.

"Kako je TNF posvećen turizmu kao brzorastećem sektoru BiH koji bilježi snažan rast dolazaka turista i brzo širenje usluga, Grad Sarajevo i JP Sarajevo su organizaciji ovog foruma dali svoj doprinos i partnerstvo s ciljem promocije turističke ponude i potencijala našeg glavnog foruma svoje rezultate, poziciju na turističkom tržištu, projekte i inovacije usmjerene na razvoj Sarajevske žičare kao najveće turističke atrakcije, te Gradske vijećnice kao najreprezentativnijeg objekta u gradu Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini", rekao je Esad Tanović, direktor JP Sarajevo.

Zvijezda EDU programa je hotelijersko-marketinški stručnjak, osnivač i izvršni direktor ReviewPro-a, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji, RJ Friedlander. TNF će ugostiti i njemačkog marketing stručnjaka Philippa Klocknera, čovjeka čije znanje o online marketingu je pomoglo kompanijama kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine. Iz Beograda stiže Ivan Bildi, regionalni marketing stručnjak, iz Hrvatske Dino Oreški, dok će iz BiH svoje znanje prenijeti Edin Halilović, Sanel Hadžić, Tari Hamzić, Goran Dodig, Admir Dizdar, Sanela Softić, Emina Šehalić-Fazlagić, te Enis Avdić.

"Čast mi je kao predstavnik domaće uspješne priče kakva je Sarajevo Navigator, odnosno brend Destination Sarajevo, prisustvovati događaju koji će okupiti veliki broj djelatnika iz sektora turizma. Smatram da su događaji ovakve vrste veoma bitni za razmjenu ideja i znanja što može voditi razvoju novih projekata koji će unaprijediti našu turističku ponudu. Drago mi je da ćemo na panelu imati priliku govoriti o inovacijama u turizmu i startup kulturi, jer je i naš projekt krenuo kao mali startup prije 12 godina", rekao je Enis Avdić, izvršni direktor Sarajevo Navigatora.

Osim edukacijskog i izložbenog dijela programa, forum sadrži i NETWORKING gala događaja poslovnog umrežavanja koji će se istog dana održati u večernjim satima u auli Vijećnice, a moderirat će ga Bisnode po principu business speed networkinga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije